Traiteur Maas Deli gaat voor een complete beleving

Net voor de Kerst opende traiteur Maas Deli in de Maasstraat. Het is een winkel met voornamelijk Italiaanse, Spaanse, Franse en Noord-Afrikaanse producten, waar je wat boodschappen voor het etentje van morgen doet, maar waar je tegelijk even een bordje in de keuken laat klaarmaken.

Hassan el Katawy bij de opening van Maas Deli Beeld Ton Damen/Het Parool
Hassan el Katawy bij de opening van Maas DeliBeeld Ton Damen/Het Parool

'Ik laat het liefst iemand meteen proeven hoe iets moet smaken', zegt kok Hassan el Katawy (1979), die zaterdag zijn eerste gasten in zijn nieuwe zaak ontving. El Kataway verkoopt de producten in zijn winkel, vertelt desgevraagd in zijn 'coffeecorner' hoe een gerecht gemaakt moet worden, en maakt het dan desnoods, op verzoek, ter plekke in de robuuste professionele keuken zelf ook nog even klaar.

'We willen klanten zo direct mogelijk helpen', zegt El Katawy. 'En natuurlijk met verse producten. De menu's zijn zeer verschillend, maar bevinden zich altijd in Mediterrane sferen.' Hij wil dat zijn klanten zich thuis voelen en is daarom ondanks de krappe personele bezetting veel open, zelfs op Eerste en Tweede Kerstdag.

Serranoham
Tijdens de opening stond de serranoham op tafel - zeer licht gekleurd, verfijnd van smaak - maar waren er ook diverse hapjes van vis en hibiscus ice tea; typisch Egyptisch, en nergens anders te krijgen.

Maas Deli, op de plek van de vroegere Drogisterij De Maas, verkoopt verder bijzonder brood, vele soorten verse en gedroogde pasta's, maar ook vers fruit, zoals meloen en granaatappel, kokkels in saus, paté van merluza, pomodori uit blik een aantal soorten rijst, vele olijfoliën, kazen, wijnen en zo meer.

Dagmenu
Achter de winkel, op het plaatsje, komt nog een kas, waar El Katawy zijn eigen kruiden gaat telen. El Katawy werkte als kok en chef kok in vaste dienst bij diverse restaurants, waaronder Oceano, Lago, en de Ysbreeker. Vanaf zijn zeventiende werkte hij in het kustplaatsje Dahab aan de Rode Zee. Hij had daar later ook zijn eigen restaurant, dat hij opgaf om zijn geliefde in 2007 achterna te reizen, naar Amsterdam.

Lange tijd was El Katawy verantwoordelijk voor alles wat bij Versch uit de keuken kwam. Hij stelde er dagelijks een dagmenu samen. Het laatste jaar nam hij echter ontslag om zijn eigen nieuwe eigen zaak voor te bereiden en freelance in diverse goede restaurants te werken. 'Ik wilde even de tijd nemen om de smaak van de Amsterdammers nog beter te leren kennen', zegt El Katawy. 'Dat kan het beste als je op veel plekken even gaat werken. Ik werkte daarom steeds ultra korte tijd in veel zaken.'

Hassan el Katawy Beeld Ton Damen/Het Parool
Hassan el KatawyBeeld Ton Damen/Het Parool
null Beeld Ton Damen/Het Parool
Beeld Ton Damen/Het Parool
null Beeld Ton Damen/Het Parool
Beeld Ton Damen/Het Parool
null Beeld Ton Damen/Het Parool
Beeld Ton Damen/Het Parool
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden