Bezorgtest

Traiteur Frederique: gooi die magnetron de deur uit

Culinair schrijver Monique van Loon bestelt en bespreekt wekelijks een thuisbezorgmaaltijd. Dit keer: traiteur Frederique.

De bestelling bij traiteur Frederique Beeld Monique van Loon

Waar bestellen we?
Ik heb zin comfortfood: warm, romig en voedzaam. Maar wil ik soep? Stamppot? Of een goedgevulde Franse quiche? Ik stuit op traiteur Frederique in De Pijp, die verkoopt dit allemaal.

Dan maar van alles wat kiezen ?
Precies. De truffelrisotto met bospaddenstoelen lonkt het hardst; deze is in drie maten te bestellen. Ik ga voor de kleinste (€7,95) met een kalfsgehaktbal erbij (€2,95). Ook komt er de vraag: 'Wil je het gerecht koud of warm bezorgd hebben?'

Ik spot ook een aardappel-truffeltaartje (€2,95). En welja, die pompoenstamppot met zoete aardappel (€10,90) klinkt ook goed, en die Italiaanse tomatensoep (€4,95) moet ­tevens getest. Tot slot zwicht ik voor de vegetarische quiche méditerranée (€4,50). Ik moet zeggen dat ik de prijzen allemaal erg schappelijk vind.

Ding dong!
Nou, nog niet. Een halfuur na bestellen belt een vriendelijke man van de traiteur dat de pompoenstamppot uitverkocht is. Geen probleem, dan wordt het boerenkoolstamp. Even later komt alles dampend warm aan.

Qua kwantiteit zit het snor: de risotto, stamp en soep wegen elk zo'n 350 gram, wat ik voor deze prijs keurig vind en ook het formaat van de quiche is met een diameter van 10 centimeter netjes.

Hoe zit het de smaak?
De soep is lekker, niet té dik maar wel goed gevuld. De risotto is bijzonder goed van smaak en bevat veel verse paddenstoelen, al proef ik weinig truffel. Jammer dat door het opwarmen (in de magnetron?) de consistentie erg vast en plakkerig is geworden. Niet zo gek: risotto opnieuw opwarmen is altijd een risico.

De boerenkoolstamp is oké, niet ontzettend spannend of hoog op smaak, gewoon zoals je oma hem vroeger maakte. De gehaktbal was ooit superlekker, maar is door dezelfde opwarmingsproblemen als de risotto tamelijk taai geworden is.

Idem dito voor de quiche. De smaken zijn fenomenaal: lekker veel zongedroogde tomaat, pijnboompitjes en goede kwaliteit geitenkaas. Maar door het opwarmen in de magnetron is er de zo gevreesde 'soggy bottom' in het deeg ontstaan.

Het aardappel-truffeltaartje is dan weer een echte traktatie: het is klein van formaat maar geeft groot plezier.

Kortom?
Ik vind Frederique qua smaak een absolute aanrader. Maar ik denk dat ik de volgende keer wel alles koud ­bestel, en zelf met de oven aan de slag ga.

Honger? Het Parool test vaker Amsterdamse bezorgmaaltijden.

Restaurant Traiteur Frederique
Open ma-zo 16.30 tot 21.00 uur
Bestellen via UberEats, Deliveroo en Thuisbezorgd
Prijs €31,25 voor risotto, aardappeltaartje, stamppot, soep en quiche
Aanrader De gerechten zijn fantastisch, maar er kan nog gewerkt worden aan het opwarmen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden