Touroperator Corendon gaat Amsterdams College Hotel uitbaten

Het Amsterdamse College Hotel aan het Roelof Hartplein komt in handen van touroperator Corendon. Het viersterrenhotel, dat in 2005 werd opgezet als opleidingshotel voor studenten, wordt fors gerenoveerd.

Herman Stil
Het The College Hotel aan het Roelof Hartplein werd in 2005 opgezet als opleidingshotel voor het ROC van Amsterdam Beeld Parool
Het The College Hotel aan het Roelof Hartplein werd in 2005 opgezet als opleidingshotel voor het ROC van AmsterdamBeeld Parool

Het vastgoed van het hotel, een voormalig schoolgebouw, blijft eigendom van de Amsterdamse Nedstede groep, maar Corendon zal vanaf 1 oktober de exploitatie ter hand nemen.

Die was tot nu in handen van Nedstede zelf, die het uitbaten overnam van de Spaanse Stein Group, die eerder ook het Amsterdamse vijfsterrenboetiekhotel The Dylan bestierde.

Corendon, ontstaan als Turkijespecialist maar inmiddels uitgegroeid tot de nummer drie in de Nederlandse touroperatormarkt, is sinds kort actief met eigen hotels. Zo wordt in Slotervaart de laatste hand gelegd aan het eerste 263 kamers tellende Corendon Vitalityhotel, dat vooral wordt opgezet als wellnesscentrum.

'Wellness is maar één van de vijf ideeën die we hebben voor de hotelindustrie,' zegt Kees Teer van Corendon Hotels. 'We hadden ook al plannen voor boetiekhotels, zo baten onze eigenaren al een boetiekhotel in Turkije uit. College Hotel past daar prima in, alhoewel het wel wat vroeger in ons vizier is gekomen dan we hadden gedacht.'

Investeren
Het College Hotel zal onder eigen naam worden voortgezet. 'We gaan wel fors investeren,' zegt Teer, 'dat is na negen jaar wel nodig.' Zo wil hij het restaurant, dat na de opening van het hotel in 2005 enige tijd hot en toonaangevend was in Amsterdam, nieuw leven in blazen. Ook moeten de veertig kamers worden opgeknapt. 'Eind volgend jaar wil ik voor 75 procent klaar zijn met de vernieuwing.'

'Maar eerst gaan we onze voorstellen voorleggen aan het personeel en met het bestaande management om tafel zitten,' zegt Teer. Ook met het ROC van Amsterdam, dat MBO-studenten stage laat lopen in het opleidingshotel, worden nieuwe afspraken gemaakt.

'Zo willen we studenten ook gaan inzetten in ons hotel in Slotervaart, als dat in februari of maart volgend jaar opengaat,' zegt Teer.
Bij de twee hotels zal het volgens hem niet blijven. 'We gaan heel snel doorgroeien, ook in Amsterdam.'

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden