Topman woningstichting Rochdale geschorst

AMSTERDAM - De raad van commissarissen van de Amsterdamse woningstichting Rochdale heeft vrijdag bestuursvoorzitter H. Möllenkamp met onmiddellijke ingang geschorst. De woningstichting heeft dit bekendgemaakt.

De bestuursvoorzitter heeft volgens de raad niet alle informatie verstrekt die nodig is 'om op adequate wijze te reageren op vragen die de afgelopen periode gerezen zijn'. De raad van commissarissen laat door externe deskundigen een onafhankelijk onderzoek instellen naar de handelwijze van de bestuursvoorzitter. J. van Nimwegen, lid van de raad van bestuur, neemt de bestuurlijke taken voorlopig waar.

Willem Endstra
De Telegraaf meldde vrijdag op haar website dat Möllenkamp zich zou hebben schuldig gemaakt aan vermeend wangedrag. Zo zou hij zaken hebben gedaan met een voormalige vennootschap van Willem Endstra. ''Als ik daar in de raad van toezicht zou zitten, dan zou ik deze transacties laten onderzoeken door de externe accountant dan wel door een forensisch accountant'', aldus PvdA-Eerste Kamerlid en volkshuisvestingsspecialist Margriet Meindertsma, op de site van De Telegraaf.

In augustus vroeg minister Ella Vogelaar (Wijken) de Amsterdamse woningcorporatie nog om opheldering over de betrokkenheid bij een woningbouwproject aan de Spaanse Costa Blanca. In juli had Rochdale bij het ministerie aangekondigd dat de woningstichting met een project in Spanje bezig is voor ''actieve senioren''. Maar volgens de zegsman van Vogelaar rezen na een publicatie van vastgoedontwikkelaar United Momentum Group, waarmee Rochdale samenwerkt, vragen over de betrokkenheid van de corporatie. (ANP)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden