Topman Wereldhave stapt op

Topman Hans Pars vertrekt bij Wereldhave. Zijn taken zullen worden waargenomen door Dirk Anbeek. Dat maakte het vastgoedfonds maandag bekend zonder een reden voor het vertrek van Pars te vermelden.

Commissaris Herman van Everdingen zal tijdelijk plaatsnemen in de raad van bestuur. De raad van commissarissen hoopt op zo kort mogelijke termijn mededelingen te kunnen doen over de toekomstige samenstelling van het bestuur.

Wereldhave maakte ook de voorlopige resultaten over het tweede kwartaal bekend. Het indirecte resultaat, waarin herwaarderingen van het vastgoed zijn verwerkt, is negatief. Dat komt met name door een met 128 miljoen euro verlaagde waardering van de Amerikaanse bezittingen en een afwaardering van Britse winkelcentra met 37 miljoen euro. Wereldhave zegt hierdoor het dividend niet op het beoogde peil van 4,70 euro per aandeel te kunnen houden in 2012 en 2013. Voor dit jaar mikt het bedrijf op 3,20 à 3,40 euro per aandeel.

In de Verenigde Staten is het ontwikkelingsproject Eilan afgewaardeerd omdat er minder appartementen werden verhuurd dan verwacht. Ook was er vertraging bij de afronding van het project en bleven de opstartkosten van een bijbehorend hotel hoog. Wereldhave stelt recentelijk biedingen te hebben ontvangen op individuele bezittingen binnen de Amerikaanse portefeuille die lager waren dan de boekwaarde.

De afwaardering in Groot-Brittannië is het gevolg van 'teleurstellende' operationele resultaten bij winkelcentra die in 2010 en 2011 werden aangekocht.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden