Column

Toplocaties

THEODOR HOLMAN

U moet helaas vandaag mijn reguliere column missen, want ik ben samen met topbe- stuurders uit de zorg op studiereis in Zwitserland. Ik betaal voor mezelf, maar deze reis kost u, belastingbetaler, bijna 100.000 euro, aldus de Volkskrant van vrijdag. De reis wordt georganiseerd door de AWBZ. Blijkbaar is er in de zorg nog ergens een ton voor reisjes gevonden.

Wat gaan wij op deze belangrijke studiereis doen? Ik citeer weer de krant: 'Op het programma staan bezoeken aan de Zwitserse zorginstellingen, stadswandelingen en interne groepssessies over bijvoorbeeld de toekomst van langdurige zorg in Nederland en waardering voor personeel en klanten.' Vooral op die stadswandelingen en die groepssessies verheug ik me zeer.

O ja, nu vergeet ik het belangrijkste uit de krant te citeren: 'Elke dag wordt afgesloten met een diner op toplocatie.' Wie zijn mijn medereizigers? Ach, daar is Greet Prins van Philadelphia Zorg. Philadelphia Zorg helpt gehandicapten. 'Philadelphia helpt het beste uit jezelf te halen. Wat jij wil, vinden wij belangrijk.' lees ik. U weet, de gehandicaptenzorg komt geld tekort, en Philadelphia was bijna failliet.

En wat leuk, daar is Jan de Vries van MEE Nederland en oud-CDA-lid. Eerste regel op hun website: 'MEE verdient elke geïnvesteerde euro vier keer terug.' Moet je mij ook eens leren, Jan. En daar is, verdomd, Jopie Nooren van Lunet Zorg uit Brabant. ('Oog voor elkaar', lees ik.)

En - krijg nou wat - daar is Rob van Dam van het 'momenteel in problemen verkerende Haagse Wijk- en Woonzorg.' Tijdens een sessie of de fijne stadswandeling (of het heerlijke diner) verzinnen we wel wat voor je, Rob. En daar heb je Rien van der Kolk van De Rijnhoven. Die is samen met Marijke van Putten Van Vlijmen van GGZ-Noord Holland Noord en Joop Hendriks van Bronovo Nebo. ('De kracht van samen zorgen').

Maar gelukkig is er ook een topambtenaar bij van VWS, Iris van Bennekom. Iris? Ja, u weet wel, die gaat binnenkort naar De Friesland. Ja, baantjes regel je op zulke reisjes.

Nu wilt u natuurlijk weten in welke jeugdherberg we moeten overnachten. Ik citeer weer even de krant: 'Een toplocatie bij Zürich.' Als ik nou maar niet ziek word.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden