Top 5 nights out volgens toeristen

Overdag klinkt in de binnenstad een onophoudend geratel van guitige rolkoffertjes van toeristen. Maar waar togen die buitenlandse bezoekers 's avonds heen, als hun bagage eenmaal op hun Airbnb-zoldertje ligt? Volgens de bezoekers van TripAdvisor is dit je top 5 nights out in Amsterdam

Redactie
null Beeld Amaury Miller
Beeld Amaury Miller

5. Coffeeshop Abraxas

Het mag geen verrassing zijn dat in deze top 5 een coffeeshop staat. Toeristen zijn immers berucht om de bedwelmde staat waarin ze 's avonds walmend richting McDonals strompelen om hun gezicht daar in een Happy Meal te begraven.
En waarom ook niet stoned worden in Abraxas? Ja, vorig jaar sloot burgemeester van der Laan de toko even vanwege harddrugs, maar dat bleek achteraf een beetje flauw. En voor een coffeeshop is Abraxas best gezellig, en schoon. Daarbij is het bardesign lang niet zo overdreven psychedelisch als in andere coffeeshops. Ook fijn.

undefined

Abraxas

Jonge Roelensteeg 12-14
020-6255763
www.abraxas.tv

Abraxas Beeld  Madmartigand
AbraxasBeeld Madmartigand

4. House of Bols, the Cocktail & Genever Experience

Ook House of Bols is om onverklaarbare reden bij buitenlandse gasten een favoriete locatie. Onverklaarbaar, want hoe interessant is een tour rondom oude jenever? Alsof je met al je spaargeld naar Tokio vliegt om je daar schaapachtig door een locaal sakémuseum te laten rondleiden.
Maar eerlijk is eerlijk: de toeristen blijven maar komen, dus het zal vast één van die ondergewaardeerde hidden gems zijn, waar Lonely Planets zo graag over pochen. Na de tour kun je als toeristen overigens deelnemen aan een workshops cocktail shaken en dat klinkt ook best als een guitig gebbetje.

House of Bols

Paulus Potterstraat 14
020-5708575
www.houseofbols.com

House of Bols Beeld Mats van Soolingen
House of BolsBeeld Mats van Soolingen

3. In de Wildeman

Amsterdam kent veel café's, maar weinig hebben zo'n uitgebreide bierkaart als In de Wildeman. Aan de toog worden met een glimlach achttien verschillende bieren van de tap en 250 verschillende bieren op fles verkocht. Een proeverij heb je dus zo voor elkaar en dát maakt het voor toeristen een natuurlijk geinig uitje. Bovendien is het zo lekker authentiek met die houten vaten en oude reclameborden. Leuk voor selfies als de rest van je vriendengroep in je thuisland op kantoor zit te zwoegen.

Kolksteeg 3
020-6382348
www.indewildeman.nl

In de Wildeman Beeld Homeira Rastegar
In de WildemanBeeld Homeira Rastegar

2. Brouwerij 't IJ

Lokaal bier drinken in een molen midden in de stad: Amsterdamser wordt het niet. Nou ja, misschien als je verkleed als André Hazes met een broodje halfom op je hoofd over de wallen fietst met een pot Kesbeke augurken onder de arm terwijl je plat Geef Mij Maar Amsterdam brult. Omdat toeristen in de basis natuurlijk überhaupt niet kunnen fietsen, biedt Brouwerij 't IJ een veilig en zonnig alterntatief. Onder het gemoedelijk kraken van de oude molen kan de levenslustige toerist zich rustig laten vollopen in de vredige wetenschap net iets enorm Amsterdams gedaan te hebben.

Funenkade 7
020-5286237
www.brouwerijhetij.nl

Brouwerij 't IJ Beeld anp
Brouwerij 't IJBeeld anp

1. Wynand Fockink

Ja, een verrassende lijsttrekker: Wynand Fockink, een likeurstokerij uit 1679. Dát is volgens toeristen oprecht the place to be.
De 'authentieke 17e eeuwse omgeving' die op de website van Wynand Fockink wordt geroemd doet voor de Amsterdammer misschien een beetje Eftelingfähig aan, maar de ruim zeventig Hollandse likeuren en jenevers worden traditioneel gedronken: uit een slurpglaasje. En zo'n slurpglaasje jenever voelt met deze nummer 1 als een viering. Een viering dat toeristen dus toch niet het meest gelukkig worden van een louche hotelbar, een coffeeshop of een tourist trap op het Rembrandtplein, maar een klein, echt Amsterdamse stokerijtje. Proost.

Pijlsteeg 31
020-6392695
www.wynand-fockink.nl

Wynand Fockink Beeld Johannes Abeling
Wynand FockinkBeeld Johannes Abeling
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden