TON houdt in Amsterdam wel van Marokkanen

null Beeld

AMSTERDAM - Rita Verdonks TON lijkt in Amsterdam een ander gezicht te hebben dan in Den Haag. Klaagt de landelijk lijsttrekker herhaaldelijk over Marokkaanse rotjochies, haar politieke geestverwanten in Amsterdam willen daar niets van weten.

''Amsterdam is altijd een multiculturele samenleving geweest en dat zullen we ook altijd blijven. Dat moeten we ook zo houden. We moeten ophouden iedereen als culturele groep te benoemen,'' zegt Ans van der Velde, lijsttrekker van Trots op Nederland, afdeling Amsterdam, vandaag in deze krant in een debat met collega-lijsttrekkers.

''Het zijn allemaal geboren en getogen Amsterdammertjes met ouders uit een andere cultuur en dat is een verrijking. Waarom benoem je ze als Marokkanen en Turken? Het zijn godverdomme Amsterdammers!''
Volgens Van der Velde draagt Verdonk dezelfde boodschap uit. Maar die klaagde begin deze maand in Brabant toch echt nog over 'Marokkaanse rotjochies'.

Bij de raadsverkiezingen van woensdag maakt Trots op Amsterdam volgens peilingen kans op een plek in de gemeenteraad. Waarnemers schrijven dat toe aan de afwezigheid van de PVV en de ferme lijn van Verdonk op het gebied van integratie en veiligheid. (HET PAROOL)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden