Ton Heerts gekozen als nieuwe FNV-voorzitter

Ton Heerts is de nieuwe voorzitter van de FNV. Hij kreeg 62 procent van de stemmen. Corrie van Brenk, voorzitter van Abvakabo FNV, was de andere kandidaat en kreeg 38 procent van de stemmen, zo maakte de FNV woensdag bekend tijdens een congres in Rotterdam.

Redactie
Ton Heerts op het congres van de FNV, vandaag. Beeld anp
Ton Heerts op het congres van de FNV, vandaag.Beeld anp

De FNV heeft een nieuwe route uitgezet nadat de vakcentrale 2 jaar geleden bijna uiteen viel door ruzie over een pensioenakkoord met werkgevers en kabinet. In die nieuwe opzet krijgen de leden meer te zeggen en wordt de macht van afzonderlijke bonden teruggedrongen. De 1,2 miljoen leden van de vernieuwde vakbeweging kozen voor het eerst rechtstreeks hun nieuwe voorzitter. 138.000 leden brachten hun stem uit.

Heerts wees erop dat de inbreng van leden zelfs bij een lage opkomst voor deze verkiezingen al groter was dan voorheen. Ton Heerts was al interim-voorzitter bij de vernieuwende FNV en hij was onder meer betrokken bij het sociaal akkoord dat de bonden sloten met werkgevers en kabinet.

Heerts was al interim-voorzitter bij de vernieuwende FNV en hij was onder meer betrokken bij het sociaal akkoord dat de bonden sloten met werkgevers en kabinet.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden