Toilet in W Hotel 'een meeslepende ervaring'

Je doet er de kleine- en grote boodschap zoals je dat nergens deed, daar wil je naartoe als de nood hoog is. In hotel W Amsterdam slaap je niet alleen in luxe, maar kun je ook plassen en poepen op stand.

Het Parool
Het ontwerp is geïnspireerd op de 's avonds verlichte ramen van zeventiende eeuwse grachtenpanden. Beeld 123toilet.nl
Het ontwerp is geïnspireerd op de 's avonds verlichte ramen van zeventiende eeuwse grachtenpanden.Beeld 123toilet.nl

Althans, als we 123toilet.nl mogen geloven. De online groothandel in schoonmaakartikelen wees het toilet namelijk uit 64 inzendingen aan als Het mooiste toilet van Nederland.

De jury keek verder dan een schone bril en prijst de wc om de uitzonderlijke combinatie van design, beleving, overzicht en hygiëne. Het zou zelfs 'een ware belevenis' zijn.

Oneindig universum
Vergeet dus de rooftop pool en besteed je tijd in plaats daarvan in het kleinste kamertje bij de bar. Geïnspireerd op de zeventiende eeuwse Amsterdamse grachtenpanden, met reflecterende oppervlakken die een oneindig universum van glinsterende Amsterdamse ramen voorstellen.

Een toilet die de 'fysieke grenzen van de ruimte overstijgt' en zorgt voor 'een meeslepende ervaring'. Aldus de ontwerper, Baranowitz + Kronenberg.

Blokje om
Volgens jurylid Michael Bartelet lijkt er, nu het beter gaat met Nederland, ook meer aandacht te zijn voor het toilet. "Terecht, want waarom zou je je restaurant alle aandacht geven om juist deze ruimte - die iedereen wel een keer bezoekt - als het ware te vergeten."

Het College Hotel in Zuid mocht al eerder met de eer strijken. Ook zij hebben een plee waar je 'een blokje voor om loopt'.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden