Toekomst COC rooskleuriger door bankkrediet

AMSTERDAM - Het COC denkt met een bankkrediet van 1 miljoen euro het tekort van de afgelopen jaren te overbruggen. Dat heeft het bestuur van de homobelangenorganisatie zaterdag tijdens een ledenvergadering bekendgemaakt. Volgens het COC is met de financiële injectie van ABN AMRO en de verkoop van het pand de toekomstige exploitatie en ook de liquiditeit weer op orde.

,,Het krediet stelt ons in staat in alle rust het pand aan de Rozenstraat te kunnen verkopen'', laat voorzitter Wouter Neerings weten. Twee maanden geleden liepen onderhandelingen over de verkoop van het pand aan NV Stadsgoed op het laatste moment vast.

Daarna is nog onderhandeld met twee andere kandidaten. Maar dat liep volgens voorzitter Wouter Neerings op niets uit. ,,Het COC heeft nu een jaar om het pand te verkopen'', zei hij.

Eerder dit jaar maakte het COC bekend door investeringen en afboekingen een tekort te hebben opgebouwd van 1,1 miljoen euro. Daardoor stond de bedrijfsvoering onder druk. Door de tekorten dreigde zelfs een faillissement. Met de snelle verkoop van het eigen pand in Amsterdam, een half jaar geleden getaxeerd op 3,7 miloen euro, zou een drama moeten worden afgewend.

De organisatie is van plan permanent in politiek Den Haag te gaan lobbyen. Zo heeft het COC gesprekken aangevraagd met onder meer de vice-premiers Wouter Bos en André Rouvoet ,,om het homobeleid ook voor de toekomst zeker te stellen'', zoals vice-voorzitter Vera Bergkamp het uitdrukt. ,,Wat de afgelopen jaren is opgebouwd, mag niet verloren gaanen moet zelfs verder worden uitgebouwd want er is nog voldoende om voor te strijden.'' (ANP)

undefined

Een krediet van 1 miljoen euro stelt de homobelangenorganisatie in staat om in alle rust het pand aan de Rozenstraat te verkopen. Foto Lex van Lieshout Beeld
Een krediet van 1 miljoen euro stelt de homobelangenorganisatie in staat om in alle rust het pand aan de Rozenstraat te verkopen. Foto Lex van Lieshout
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden