Toch studentencomplex met 820 woningen op Zuidas

Op de Zuidas staat over anderhalf jaar een complex met 820 zelfstandige studentenwoningen. Opvallend, omdat andere partijen de bouw van studentenwoningen juist stilleggen vanwege het nieuwe kabinetsbeleid.

Joost Zonneveld
Kantoren op de Zuidas. Archieffoto. Beeld ANP
Kantoren op de Zuidas. Archieffoto.Beeld ANP

De woningen zijn onderdeel van een campusachtig complex bij de kruising De Boelelaan-Vivaldi straat. Daarin komen ook een supermarkt, grand café, uitzendbureau en fietsenmaker. Op het dak komen een basketbalveld en ruimte voor city farming.

'Ravel Residence wordt een community, waar je kunt wonen, werken en ontspannen,' zegt Johan Verweij van ontwikkelaar Verweij Holding. De meeste woningen in het door OeverZaaijer ontworpen complex worden circa twintig vierkante meter. Ze krijgen allemaal een keuken en een badkamer. Ravel Residence staat maximaal twaalf jaar op de Zuidas.

De aankondiging is opvallend, omdat onder meer studentenhuisvester Duwo onlangs liet weten de bouw van studentenwoningen stil te leggen vanwege het nieuwe kabinetsbeleid, waarin de huur van woningen maximaal 4,5 procent van de WOZ-waarde mag bedragen. De huur van studentenwoningen zal daardoor flink dalen - een strop voor de verhuurders. Verweij verwacht dat het kabinet het beleid voor studentenwoningen aanpast als de plannen worden uitgewerkt. Maar als dat niet gebeurt, komt het complex er volgens hem toch.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden