Toch parkeerplaatsen voor IJburgs Diemerpark

In het Diemerpark komen mogelijk nog meer dan veertig parkeerplaatsen bij de voetbal- en hockeyclubs. Een alternatief net erbuiten maakt nauwelijks kans.

Archiefbeeld Beeld anp
ArchiefbeeldBeeld anp

In Oost wordt al meer dan twee jaar gesproken over de vraag of er parkeerplaatsen in het IJburgse Diemerpark moeten komen. De sportclubs willen die voor hun bezoekers, de actiegroep Vrienden van het Diemerpark is tegen, de deelraad is verdeeld.

IJburgers gaven als alternatief een plek vlakbij, de kop van de Oeverzeggestraat. Maar het dagelijks bestuur van het stadsdeel vindt die optie niet veilig, te belastend voor de buurt en niet ideaal voor het sportcomplex.

Gisteravond debatteerde de deelraad weer uren. Een meerderheid van PvdA, VVD en D66 trok uiteindelijk aan het langste eind. De eerder afgesproken 42 parkeerplaatsen komen in het park en mogelijk worden dat er nog meer. 'Als je sportvelden in het park toestaat, moet je ook voor voorzieningen zorgen,' zei VVD'er Rob de Bruin.

Onderzoek
Net als De Bruin vindt zowel PvdA als D66 dat onderzocht moet worden of eventueel meer parkeerplaatsen nodig zijn.

Ze willen wel het alternatief nog eens bekijken. PvdA'er Harko van den Hende: 'Als blijkt dat parkeren op die plek mogelijk en betaalbaar is en er mogelijkheden zijn om uit te breiden, kiezen wij daarvoor.'

Bas van Vliet van Méérbelangen was sceptisch: 'Meer dan 42 plekken op die plek buiten het park kan alleen door land te maken. Dat gaat heel veel geld kosten. Deze partijen willen kunnen zeggen dat ze niet zomaar hebben ingestemd met parkeren in het park, maar dat ze geen andere mogelijkheid hadden.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden