Toch nog kansen voor MuzyQ

Archieffoto van MuzyQ. Foto Floris Lok Beeld
Archieffoto van MuzyQ. Foto Floris Lok

AMSTERDAM - Het gebouw van MuzyQ kan naar verwachting toch in zijn geheel als oefenruimte voor muzikanten blijven bestaan. Dat zegt directeur Chris de Jong op basis van door stadsdeel Oost verricht onderzoek.

Eerder ging stadsdeelbestuurder Jeroen van Spijk er nog van uit dat MuzyQ door de financiële problemen alleen in afgeslankte vorm verder zou kunnen en dat een deel van het gebouw een andere bestemming zou krijgen.

Stadsdeel Oost koopt het gebouw waarschijnlijk in april voor een nog onbekend miljoenenbedrag. Die aankoop werd noodzakelijk toen huurinkomsten van MuzyQ tegenvielen en de bank de miljoenengarantie van stadsdeel Oost wilde aanspreken. De kwestie leidde tot een bestuurscrisis in Oost.

Volgens De Jong kan de hoge hypotheeklast, die zwaar op de exploitatie van het centrum drukt, flink omlaag doordat het stadsdeel goedkoper geld kan lenen dan MuzyQ. Volgens De Jong maken inmiddels steeds meer bands gebruik van zijn centrum, maar om zo veel mogelijk te besparen, is hij ook bezig met een reorganisatie.

Dat heeft geleid tot het vertrek van initiatiefnemer Robin Lemmers als directeur. Lemmers: ''Ik ben een bouwer, geen reorganisator. Bovendien hebben we onze doelen niet bereikt en dat betekent dat bespaard moet worden. Daarom ben ik teruggetreden.'' Lemmers blijft op de achtergrond wel betrokken bij het centrum. (JOOST ZONNEVELD)

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden