Toch Koninginnedagfeestje voor 'vergistoeristen'

Speciaal voor toeristen die vanwege hun verouderde reisgids voor Koninginnedag naar Amsterdam zijn gekomen, werd zaterdag een troostfeestje op een boot gegeven.

Redactie
Er waren rond de dertig toeristen op de Missed The Boat Party afgekomen. Beeld anp
Er waren rond de dertig toeristen op de Missed The Boat Party afgekomen.Beeld anp

De verdwaalde Oranjegangers konden terecht op de Missed The Boat Party. In totaal gingen er 30 toeristen mee op de boot. "We hadden gehoopt op een man of vijftig," zegt woordvoerder Ingmar Larsen. Met de feestgangers uit Duitsland, Frankrijk, Italië en Engeland maakte de partyboot een rondvaart over het IJ.

Geen van de toeristen lijkt echter speciaal naar Amsterdam te zijn gekomen voor Koninginnedag, maar konden een feestje niet afslaan.

Larsen benadrukt dat dit een eenmalig evenement is: "We hopen dat ze volgend jaar gewoon op de goeie dag komen." De Missed The Boat Party was een initiatief van Sid Lee Collective.

Vertwijfelde toeristen
Sinds in Nederland op 27 april Koningsdag wordt gevierd, duiken jaarlijks op 30 april toeristen in oranje tenue op, vertwijfeld door het uitblijven van het nationale feest waar ze voor kwamen. Op een volledig oranje boot met confetti, toeters en bellen konden zij een stukje varen om zo alsnog wat van het Oranjevertier mee te krijgen.

Amsterdammers moesten aan de kade blijven staan: alleen toeristen die met hun ticket kunnen aantonen dat ze echt op basis van verouderde informatie een vliegticket hebben gekocht, mochten de boot op.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden