Toch boot homo¿s Antillen

AMSTERDAM - De deelname van de eerste Arubaans/Antilliaanse boot tijdens de Gay Parade van zaterdag is gewaarborgd. Afgelopen week trok Charlene Oduber, initiatiefneemster van de boot, aan de noodbel omdat zich plotseling veel opvarenden afmeldden.

Van de, volgens haar, ruim vijftig mensen die zouden meedoen bleven er nog maar dertien over. De leegloop werd, meende Oduber, veroorzaakt door angst voor herkenning door familie of bekenden overzee, die de beelden op tv zouden kunnen zien. Ze zag zich genoodzaakt deelname af te zeggen.

Door alle publiciteit kwamen er, aldus Oduber, echter weer nieuwe aanmeldingen. FNV Bondgenoten heeft zich inmiddels garant gesteld voor de kosten.

ProGay, organisator van de grachtenparade, heeft de boot inmiddels een startnummer gegeven. "Als een groep Antillianen, Arubanen en Surinamers wil meevaren om een statement te maken, maar angst dat in de weg staat, zien wij het als onze taak die angst weg te nemen," aldus ProGay-voorzitter Frank van Dalen.

Daar moest organisatorisch nog wel wat voor gebeuren. De Proud 2B Carribeanboot bleek namelijk helemaal niet officieel te zijn ingeschreven, aldus ProGay. De organisatie had een bedrijf ingeschakeld waarvan men ten onrechte had aangenomen dat deze de boot had opgegeven voor deelname. Om toch nog een plekje vrij te maken, zullen nu twee andere deelnemers één boot delen.

Bij mooi weer verwacht Pro Gay zaterdag zo'n half miljoen bezoekers aan de parade. (HET PAROOL)

Foto ANP/GEORGE VERBERNE Beeld
Foto ANP/GEORGE VERBERNE
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden