Tim Haars ambassadeur van Amsterdamse daklozenorganisatie

Acteur Tim Haars is ambassadeur geworden van StreetSmart, een initiatief van Amsterdamse horeca-ondernemers die daklozen bijstaat en gezinnen die op straat komen te staan.

ANP

Op Instagram schrijft Haars: "Dakloze gezinnen zijn nog altijd een realiteit in de hoofdstad. Daarnaast leven er in Nederland 73.000 gezinnen onder het wettelijk bestaansminimum, waaronder dus ook vele duizenden kinderen."

Tim Haars probeert samen met StreetSmart meer aandacht te krijgen voor deze groep mensen. Haars: "Dit is een probleem dat we met z'n allen zeker kunnen aanpakken, maar omdat we weinig weet hebben van deze problematiek is het er zogenaamd niet. Maar het is er wel en cijfers bewijzen dat."

Serie
Haars deed in 2010 mee aan het tv-programma Stinkend, beroemd en dakloos van de KRO. Voor deze serie moesten vier bekende Nederlanders zeven dagen en zes nachten op straat leven. Naast Haars deden Chris Tates, Kim Feenstra en Esther Schouten mee.

Haars is sinds zijn deelname betrokken gebleven bij de daklozenproblematiek. Vorige maand ging hij eten bij een StreetSmart-restaurant, waarna hij besloot contact te zoeken met de organisatie.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden