Ten slotte

Tim (33) en Sascha (24) zijn samen naar de zon gevlogen

Zijn overbodige spullen had Tim Nieburg (33) al naar zijn moeder verhuisd, want hij en Sascha Meijer (24) gingen officieel samenwonen in zijn grote etage op de Nieuwendijk. Tim en Sascha kwamen om het leven tijdens de rampvlucht van MH17.

Merel Straathof
Sascha Meijer en Tim Nieburg Beeld Eigen foto
Sascha Meijer en Tim NieburgBeeld Eigen foto

'Het was duidelijk dat ze zin hadden de woning helemaal om te toveren tot hún huis,' zegt goede vriend van Tim, Jakob Nieuwenhuijsen (33). Het ging het jonge stel goed: Tim had enkele dagen eerder een positief functioneringsgesprek gehad bij toneelgroep Oostpool waar hij werkzaam was als productiehoofd en Sascha was bijna klaar met haar master journalistiek aan de UvA en had als freelance journalist haar eerste artikel in NRC Handelsblad gepubliceerd.

Sinds twee jaar hadden de twee een relatie, ze waren samen al door Zuid-Amerika gereisd, en zouden nu een maand gaan rondreizen in Indonesië. Samenwonen was de logische volgende stap. 'Ik weet dat hij gek op haar was, en dat snap ik: het was een stralende, intelligente, bruisende vrouw en ook nog eens heel lief,' zegt Nieuwenhuijsen. 'Zij was een schatje, hij was een schatje - ze waren perfect samen.'

Tim was onderdeel van een grote, creatieve vriendengroep; mensen werkzaam in de reclame, muziek, toneel en nachtleven. 'Maar weinig van ons hebben een kantoorbaan.' En Tim en Sascha voelden zich er goed bij. Tim was gek van elektronische muziek, en draaide als hij tijd had bij De Balie en café Cox, of op festivals als Dekmantel en Appelsap. Afgelopen weekend werd er tijdens de minuut stilte in veel clubs in Amsterdam extra aandacht aan de twee besteed.

'Tim hield van alles wat met muziek, toneel, opera, reizen en film te maken heeft, zoog alles in zich op en vroeg zich af: wat raakt me en wat betekent het?' Tim kwam uit een kleine familie, en stak niet onder stoelen of banken dat hij het altijd fijn vond om zo'n hechte vriendengroep om zich heen te hebben.

Dinsdagavond dronken Tim en Jakob hun laatste biertjes samen, tot diep in de nacht. Want al ging hij maar een weekendje weg, er moest altijd even een afscheidsetentje of -borrel komen met zijn vrienden. 'Hij vond het mooi dat hij ging samenwonen en was enorm opgelucht over zijn positieve functioneringsgesprek. Stralend liep hij bij mij de deur uit,' zegt Jakob. 'Donderdag zijn ze naar de zon gevlogen, op de toppen van hun kunnen.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden