Tientallen arrestaties in Almere

ALMERE - Politie Flevoland heeft in de nacht van zaterdag op zondag in Almere enkele tientallen personen gearresteerd en honderden mensen bekeurd.Dat meldde de politie zondag. Bij de grootscheepse controle, in samenwerking met de Belastingdienst, het Korps landelijke politiediensten, NS en marechaussee werden 5000 mensen en 1000 voertuigen gecontroleerd. De actie had als codenaam Blue Lagoon.

Bij de actie liepen tientallen automobilisten tegen de lamp wegens openstaande boetes, onverzekerde auto's, vervallen kentekens en belastingachterstand. De Belastingdienst legde beslag op twintig auto's. In totaal zijn 43 wanbetalers aangehouden die een uitstaande belastingschuld van in totaal bijna 150.000 euro hebben. Er is 84.000 euro geïnd.

De Flevolandse politie arresteerde 34 mensen voor rijden onder invloed, overtreding van het messenverbod in Almere, het niet bij zich hebben van identificatie en bezit van drugs. Bijna 1000 autobestuurders moesten een blaasproef ondergaan. Zeventien van hen hadden te diep in het glaasje gekeken.

Tijdens de controle werd ook gekeken naar de technische staat van auto's. Zo'n honderd auto-eigenaren kregen een bekeuring voor technische mankementen zoals kapotte verlichting, te gladde banden, beplakte en te donkere ramen en zogenoemde brulpijpen, uitlaten die te veel herrie maken. Een 28-jarige man uit Zeewolde werd betrapt met een uitlaat die meer dan 134 decibel produceerde.

Ook reizigers in het Openbaar Vervoer ontkwamen niet aan 'Blue Lagoon'. In de omgeving van het Centraal Station en op diverse lijnen werden reizigers gecontroleerd in bussen en treinen. Controleurs van Connexxion en NS kregen ondersteuning van de politie. In totaal werden 74 passagiers betrapt op zwartrijden en bezit van vervalste OV-jaarkaarten.

Aan de actie, gehouden in verschillende delen van Almere, werkten zaterdagnacht zo'n 250 agenten mee. Daarnaast waren controleurs van het Openbaar Vervoer, belastinginspecteurs, technisch specialisten, mensen van het KLPD en Almeerse toezichthouders actief. (ANP)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden