Tienermoeders op straat

AMSTERDAM - Mi Oso Es Mi Kas in Zuidoost heeft de deuren gesloten en het stadsdeel heeft nog geen nieuw centrum. De tienermoeders staan op straat.Het bestuur van Mi Oso Es Mi Kas besloot eerder dit jaar het opvangcentrum te sluiten. De drie medewerksters konden volgens bestuursvoorzitter Anjo van Hout de zorg voor de jonge moeders niet meer opbrengen.

Voor de kerst hebben de moeders afscheid genomen van oprichtster Elfriede Sinester en haar dochters, die het werk van hun moeder de afgelopen jaren overnamen. In 2006 nog vierde het opvangcentrum, waar vooral Surinaamse en Antilliaanse meisjes kwamen, zijn twintigjarig jubileum. Het kende enkele jaren geleden zulke grote financiële problemen, dat sluiting dreigde. De moeders kwamen in opstand en met extra subsidie kon Mi Oso Es Mi Kas verder.

Stadsdeel Zuidoost liet eerder al weten het initiatief per 1 januari voort te willen zetten, maar dat gaat niet lukken. PvdA-bestuurder Harry Verzijl denkt over twee weken wél een nieuw tienermoedercentrum te openen. Het stadsdeel kan nog niet zeggen waar dat komt.

Lees vandaag verder in de krant:

En hoe nu verder met de tienermoeders?

Elfriede Sinester richtte 21 jaar geleden tienermoedercentrum Mi Oso Es Mi Kas op. Haar dochters, die het werk hadden overgenomen, hebben het bijltje erbij neergelegd.

Probeer nu Het Parool

undefined

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden