Tienduizend nieuwe fietsenrekken in stadsdeel West

Inwoners van stadsdeel West krijgen er liefst tienduizend plekken bij om hun fiets te parkeren. Binnen enkele weken moeten de laatste nietjes zijn geplaatst.

Archiefbeeld Beeld anp
ArchiefbeeldBeeld anp

Stadsdeel West trok 1 miljoen euro uit om de fietsrekken te plaatsen. 'Een groot bedrag,' erkent Dirk de Jager (GroenLinks), als stadsdeelbestuurder verantwoordelijk voor Verkeer. Maar hij zegt hiermee tegemoet te komen aan de behoefte aan meer fietsparkeerplekken in de buurt.

Klachtenregen
'Ik ontving veel mailtjes van buurtbewoners die erover klaagden dat ze hun fiets niet kwijt konden. Ook bij buurtoverleggen staat het thema van fietsstallingen altijd hoog op de agenda.'

Elk nietje kost tussen de 110 en 125 euro. In vrijwel alle wijken in West worden of zijn de nietjes geplaatst, in totaal tienduizend: één plek voor elk gezin om een fiets buiten te kunnen stallen.

Ouderwets probleem
Veel huizen van na de Tweede Wereldoorlog zijn ingericht met een berging voor een fiets. Daarom krijgen bewoners van relatief nieuwe wijken als Kolenkit-Noord en Kolenkit-Zuid minder stallingen om fietsen te parkeren.

Binnen een aantal weken moeten de laatste nietjes zijn bijgeplaatst.

Lees vandaag meer in Het Parool

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden