Recensie

'Ticket to ride' is volgens kenners het beste bordspel ooit gemaakt (*****)

Wie niets van spelletjes weet, maar dat wel zou willen, moet naar The Gamekeeper. Het personeel is onvermoeibaar, ze beantwoorden elke vraag en doen hun best iedereen met een passend spel naar huis te sturen.

Spelletjeswinkel the Gamekeeper in de Hartenstraat Beeld http://www.gamekeeper.nl
Spelletjeswinkel the Gamekeeper in de HartenstraatBeeld http://www.gamekeeper.nl

De relatief kleine winkel staat ramvol spelletjes, de meeste voor oudere jongeren. Ooit gehoord van 'Twilight Struggle', een spel over de Koude Oorlog? Voor 70 euro kunnen liefhebbers avonden zwoegen - het is een moeilijk spel waar je je in moet vechten. Maar dan heb je ook wat.

Ouders zijn op zoek naar een nieuw soort spelen: spelletjes die je speelt met een gezamenlijk doel, waar competitie geen rol speelt. Wat is er aan de hand? Moeten kinderen in hun spel leren netwerken, of is het de zorg over alle narigheid in de wereld? Bij The Gamekeeper hebben ze een aparte kast ingeruimd voor deze zogeheten coöperatieve spelen. Zo is er het spel Pandemie (€39,95), waarin tieners de mensheid kunnen redden. Ook voor de kleintjes zijn er zulke brave spelletjes, zoals Antarctica (€24,95), dat op de Zuidpool speelt.

Het echte spel gaat gewoon over winnen. Zoals het familiespel 'Ticket to Ride'. Het beste wat er ooit is gemaakt, volgens kenners. In 35 spannende minuten reis je met de trein over de wereld. Het basisspel blijft binnen Europa. Er zijn aanvullingen voor tal van landen, waaronder Nederland.

Wie niets van spelletjes weet, maar dat wel zou willen, moet naar The Gamekeeper. Het personeel is onvermoeibaar, ze beantwoorden elke vraag en doen hun best iedereen met een passend spel naar huis te sturen.

Als Sinterklaas echt in de buidel wil tasten, kan hij hier een backgammonspel kopen voor €700, handgemaakt en met Italiaans leer. Goed­koper kan ook: er is een startersset voor €17,95.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden