Thuiszorgrel douceurtje

AMSTERDAM - De vorig jaar ontslagen directeur van het bankroete Amsterdam Thuiszorg, Gerard Tanke, blijkt een gouden handdruk te hebben meegekregen van 650.000 euro.

Al met al (inclusief salaris en pensioenbijdrage) ging Tanke naar huis met 923.538 euro.

Binnen de thuiszorgorganisatie is met ontsteltenis gereageerd op de afkoopsom. De instelling was op het moment van het vertrek van Tanke technisch gesproken failliet.

Volgens het deze week verschenen jaarverslag over 2007 is de arbeidsovereenkomst met Tanke 'beëindigd om ruimte te maken voor opvolging'.

Voorzitter Joke van Zelst van de ondernemingsraad reageerde vandaag 'verbijsterd' op de regeling. ''Het is zuur voor de vele gewone medewerkers die er worden uitgewerkt met een mager sociaal plan.''
De failliete boedel van Amsterdam Thuiszorg werd vorige maand overgenomen door de Amsterdamse zorginstelling Cordaan.

Tientallen ouderen in Oost-Watergraafsmeer en Noord krijgen al weken geen thuiszorg meer. Hun zorg is door Amsterdam Thuiszorg overgeheveld naar zorgbedrijf Evean.

Bij Henricus Braakman in Watergraafsmeer is het 'een puinhoop' geworden'. AT5 liet gisteren zien hoe de afwas en het stof zich opstapelen. In drie weken is er slechts één keer hulp gekomen. ''En als je Evean belt, kun je 35 minuten wachten voor tien cent per minuut.''
De overname van de 'lijfgebonden' zorg gaat wel goed; het gaat mis bij klusjes als afwas en schoonmaak.

''De overname kwam sneller dan verwacht en we hebben niet op tijd alle papieren en dossiers gekregen,'' zegt Annet Bolsenbroek van Evean.

''Het is een heel nare situatie en we doen onze stinkende best om het zo snel mogelijk op te lossen.'' (HET PAROOL)

null Beeld
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden