Thuiszorgorganisatie uit Diemen onder verscherpt toezicht

De Inspectie voor de Gezonheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft thuiszorgorganisatie Sharaida Care uit Diemen onder verscherpt toezicht gesteld. Sharaida Care presteert onder de maat op twaalf van de veertien normen waarop de IGJ toetst.

Beeld ANP XTRA

‘De kwaliteit van de zorg is niet geborgd,’ schrijft de IGJ in haar rapport. Sharaida Care levert thuiszorg in de vorm van verzorging en verpleging, nachtzorg en palliatieve zorg.

De organisatie schiet onder meer tekort in het centraal stellen van de cliënt en het afstemmen van de zorg met andere zorgverleners. Ook aan basale normen, zoals het waarborgen van de veiligheid rondom medicatiegebruik en het inzetten van voldoende gekwalificeerd personeel voldoet Sharaida volgens de IGJ niet.

Geen verbetering

In 2018 en 2019 werden volgens de inspectie ook al tekortkomingen geconstateerd, maar Sharaida Care heeft sindsdien niet voldoende verbetering laten zien. ‘Het lerend vermogen van de zorgaanbieder schiet tekort,’ aldus het rapport.

Daarom stelt de inspectie de organisatie onder verscherpt toezicht. Een halfjaar lang wordt meegekeken hoe Sharaida Care aan verbetering werkt. De organisatie moet elke twee maanden een verslag naar de inspectie sturen, waarin wordt uitgelegd hoe de kwaliteit van de zorg is verbeterd. 

Als de thuiszorgorganisatie na dat halfjaar niet voldoende verbetering heeft laten zien, kan de IGJ vervolgstappen nemen. Wat deze stappen precies inhouden is niet duidelijk; de inspectie wil geen toelichting geven bij het rapport. 

Ook Sharaida Care zelf was vrijdagmiddag niet bereikbaar voor commentaar.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden