Thuiszorg door overname gered

Thuiszorg Diakonie, de middelgrote zorgaanbieder die vorige week failliet ging, wordt mogelijk nog deze week overgenomen.

Elisa Hermanides en Bas Soetenhorst
Archiefbeeld Beeld anp
ArchiefbeeldBeeld anp

Curator Wouter Jongepier onderhandelt daarover met vijf zorgaanbieders waarvan hij de namen niet kan noemen. 'Ik heb goede hoop dat ik vrijdag kan melden dat het is gelukt om zo veel mogelijk activiteiten onder te brengen bij een of meerdere van deze partijen,' zegt hij.

De partijen moeten de goedkeuring hebben van zowel het zorgkantoor van Achmea als de gemeente. Het ligt voor de hand dat de curator in elk geval onderhandelt met zorggiganten Cordaan, Osira en Amsta.

Gegarandeerde zorg
In de tussentijd loopt de zorg voor de circa drieduizend klanten van de Thuiszorg Diakonie geen gevaar, zegt Jongepier. 'De zorg wordt zo veel mogelijk gewaarborgd. Daartoe heb ik afspraken gemaakt met het zorgkantoor van Achmea en met de gemeente.'

Jongepier doet zijn best om een groot aantal van de 450 banen te behouden, maar weet niet in hoeverre dit gaat lukken. Alle werknemers krijgen hun achterstallige salaris van uitkeringsinstantie UWV.

Schuldeisers hoeven niet al te veel te verwachten van de afwikkeling van het faillissement. Het is zelfs nog maar de vraag of schulden die voorrang hebben, zoals die bij de belastingdienst en het UWV, kunnen worden betaald. En als dat lukt, is er waarschijnlijk geen geld meer over voor andere schuldeisers.

Lees vandaag meer in Het Parool.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden