Thuiseten: witlof met ham en kaas

Awick kookt volgens een vriendin altijd Hollands, wat hij zelf ontkent. Foto Marc Driessen

Wie: Frank Awick (45), de legendarische societyverslaggever van AT5.
Waar: Laren
Gezinssamenstelling: samenwonend
Gerecht: witlof met ham en kaas

(2 personen)

Ingrediënten

3 stronken witlof
1 schep suiker
Aromat
nootmuskaat
6 plakken achterham
kaas (plakken en geraspt)
paneermeel
margarine (vloeibaar)

Bereiding
Kook de witlof met suiker, Aromat en nootmuskaat in een laagje water in twintig minuten gaar. Laat in een vergiet uitlekken. Snijd iedere stronk in tweeën. Beleg de plakken ham met plakken kaas. Snijd de afgekoelde witlof in de lengte in tweeën.

Rol de witlof in de ham en leg ze tegen elkaar aan in een goed ingevette ovenschaal. Bestrooi de bovenkant met een flinke laag geraspte kaas en paneermeel. Laat 20 minuten in de oven op 200 graden bruin worden. Serveer met rösti, ook met een korstje.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden