Thuiseten: Taco's en tortilla's

Alle kinderen koken mee, bij wijze van uitzondering. Foto Marc Driessen

Je kunt overal in de stad de sterren van de hemel eten, maar de meeste Amsterdammers koken vanavond gewoon thuis. Nienke Denekamp kijkt onder de deksels en in de keukenkastjes. In PS van de Week vindt u een uitgebreid verslag, hier de recepten.

Wie: Marijn Woudstra (47), uitgever (www.uitgeverijluister.nl)
Prinseneiland, gescheiden
Vijf kinderen: David (16), Eva (15), Sterre (15), Sara (11) en Bente (11)

Je hebt van die kinderen die alles eten. En dat zijn nou net niet de vijf kinderen van Marijn. Die eten het liefst elke dag lasagne, spaghetti en taco's.

Taco's en tortilla's van Marijn
(8 personen)


Ingrediënten:
1,5 kilo gehakt
1 zakje gehaktmix voor taco's
6 tomaten
1 bekertje zure room
1 krop ijsbergsla
1 pak taco's
2 zakken tortilla's
stuk kaas (jong belegen)
1 avocado
1 potje Mexicaanse tomatensaus

Bereiding:
Bak het gehakt in een koekenpan. Voeg de kruidenmix toe en zoveel water als op de verpakking staat aangegeven. Laat het vocht al roerend verdampen.

Snijd de tomaten, de avocado en de sla in blokjes en of reepjes. Rasp de kaas. Prik een paar gaten in de zak tortilla's en laat in 2 minuten in de magnetron heet worden.

Doe alles in schaaltjes zodat iedereen zijn eigen taco of tortilla aan tafel kan samenstellen.

Foto Marc Driessen

Wilt u ook in Thuiseten? Mail naar thuiseten@parool.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden