Rubriek

Thuiseten: Nieuwe dingen proeven in pyjama

Natasja vond haar passie in het koken voor anderen. Nu heeft ze een cateringbedrijfje. Ze hoeft alleen nog maar ontdekt te worden.

Natasja Kilerciyan heeft van haar hobby haar werk gemaakt. Beeld Dingena Mol
Natasja Kilerciyan heeft van haar hobby haar werk gemaakt.Beeld Dingena Mol

Wie: Natasja Kilerciyan (30), cateraar. Verloofd met Patrik (42) www.facebook.com/www. passieeneten.nl
Waar: Martin Luther Kinglaan, Diemen
Wat: Pasta alla Norma

Natasja mailde dat ze haar passie voor eten graag in Thuiseten wil delen. Natuurlijk wil ze het ook graag even hebben over haar nieuwe cateringbedrijf. ''Natrik's Cuisine Eten en Passie' is een kwalitatieve catering die zich kenmerkt door creatieve gerechten en hapjes met verschillende smaakcombinaties.' De mensen moeten dingen proeven die ze nooit eerder aten. Ze moeten erover napraten.

Italian Soul Food
'Tjonge!' roepen we als we een wel zeer feestelijk kopje koffie aannemen, met een feestelijke puntmuts van schuim, bestrooid met een kaneelsuiker. Dat bedoelt Natasja dus. Ondertussen kookt ze pasta alla Norma. Een simpel gerecht met heel simpele ingrediënten en pure smaken.

Zorgvuldig snijdt ze de aubergines in de lengte in vieren en daarna in schuine plakjes. Italian Soul Food, dat maakt ze het liefst. Dingen die je op zondag eet, in pyjama op de bank. Italiaans, mediterraans. Bijvoorbeeld amandelpestogehaktballetjes in tomatensaus met mozzarella, geserveerd in kleine bamboebakjes. Of stukjes tarte flambée, een plaatpizza met crème fraîche, tijm en Parmezaanse kaas en daarna tiramisu met speculaas en chocolade in glaasjes. Soms ook met een knipoog naar de Aziatische keuken. Die is te mooi om links te laten liggen.

Opnieuw uitgevonden
Vorig jaar werd ze plompverloren ontslagen als directieassistente. Het was niks persoonlijks, maar zo voelde het wel. Na een tijdje wist ze dat het roer om moest. Ze ging op zoek naar haar passie. Om te beginnen ging ze via thuisafgehaald.nl voor andere mensen koken. Dat bleek meteen de gouden greep te zijn. Tot haar verbazing, want ze dacht altijd dat ze te feministisch was om voor anderen te koken. Nog geen jaar later is er een cateringbedrijf. Ze heeft zichzelf als het ware opnieuw uitgevonden en hoeft alleen nog maar ontdekt te worden. Door het koken krijgt ze zo veel meer waardering. Het voelt niet als werk. Het past bij haar.

Als er eenmaal een klus is, denkt ze nergens anders meer aan. Dan verdwijnen alle zorgen als sneeuw voor de zon. Hoe harder ze werkt hoe meer energie ze krijgt. Als het eten eenmaal bij de tevreden klant is afgeleverd, wrijft ze zich in de handen en zegt ze tegen Patrik: "Zo, en wat zullen wij nu eens gaan eten?" Dan begint ze gewoon nog eens aan een pan erwtensoep.


Pasta alla Norma
Ingrediënten: 4 kleine aubergines of 2 grote, olijfolie, 1 l passata (tomatensaus), 4 tenen knoflook, 1 bos basilicum, 1 tl wittewijnazijn met kruiden, gedroogde rode peper (of 1 rode peper in ringetjes zonder de pitjes), pasta, feta

Bereiding: Snijd de aubergine in de lengte in vieren en vervolgens in schuine plakken. Bak de aubergine in delen in een koekenpan in wat olijfolie. Bestrooi tijdens het bakken met zout en oregano. Zet apart. Bak de knoflook op een niet al te hoog vuur in een scheutje olijfolie in een grote pan.

Doe de aubergine er weer bij. Bestrooi met de rode peper. Voeg de passata, de azijn en wat fijngesneden basilicum toe en een kwart liter water. Laat 25 minuten pruttelen. Maak op smaak met zout en peper. Serveer met gekookte pasta, verkruimelde feta en een blaadjes basilicum.

null Beeld Dingena Mol
Beeld Dingena Mol
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden