Thuiseten: Koken voor hond Roef

Het leven van Saskia draait om dieren: ze is niet alleen hondentrainer, maar ook dierentolk. Foto Marc Driessen

Je kunt overal in de stad de sterren van de hemel eten, maar de meeste Amsterdammers koken vanavond gewoon thuis. Nienke Denekamp kijkt onder de deksels en in de keukenkastjes. In PS van de Week vindt u een uitgebreid verslag, hier de recepten.

Wie: Saskia Kosterman (46), 1001dieren.nl
Waar: Govert Flinckstraat
Gezinssamenstelling: samenwonend met Friese stabij Roef (4) en kat Okkie (12)
Gerecht: Beloningskoekjes voor hond en kat, voor 40 koekjes

Ingrediënten:
1 blikje dolfijnvriendelijke tonijn op water
2 eieren
stukje courgette (van ongeveer 5 centimeter)
twee tenen knoflook (zonder schilletje)
paar takjes peterselie
scheutje olijfolie

Verwarm de oven voor op 100 graden Celsius.
Doe alle ingrediënten, inclusief het vocht van het blikje en de eierschalen, in de keukenmachine.
Draai alle ingrediënten tot een smeuïg beslag.
Bekleed een bakplaat met keukenpapier.
Maak met een spuitzak, of met twee lepeltjes, koekjes ter grootte van pepernoten op de bakplaat.
Bak de koekjes in drie kwartier tot een uur gaar.
Laat afkoelen en bewaar in een luchtdicht afgesloten bak.

Foto Marc Driessen

Wilt u ook in Thuiseten? Mail naar thuiseten@parool.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden