Thuiseten: Gehakttaart van Erik

Je kunt overal in de stad de sterren van de hemel eten, maar de meeste Amsterdammers koken vanavond gewoon thuis. Nienke Denekamp kijkt onder de deksels en in de keukenkastjes. In PS van de Week vindt u een uitgebreid verslag, hier de recepten.

Zijn keukenkastjes verrieden het al: Erik houdt niet van koken. Foto © Marc Driessen

Wie: Erik Klein Wolterink (45), getrouwd met Joanne (45), hond Deano
Waar: Westlandgracht, www.erikkleinwolterink.nl

Een keuken zegt alles over de mens. Daarom maakt fotograaf Erik Klein Wolterink keukenreportages. En ook hij moet eraan geloven.

Ingrediënten:
1 pakje bladerdeeg
50 g parmezaanse kaas
snufje paprikapoeder
200 g gehakt
25 g bakmargarine
1 ui
1 teen knoflook
peper
50 g Duitse salami (plakjes)
1 courgette
1 gele paprika
1 bolletje mozzarella-kaas
50 g bloem
2 eieren
2 dl melk

Bereiding:
Bekleed een springvorm met bladerdeeg. Bestrooi het deeg met parmezaanse kaas en paprikapoeder en beleg het daarna met plakjes salami. Snipper ui en knoflook en fruit in een koekenpan. Bak het gehakt en een beetje peper mee mee tot het gaar is. Verdeel het gehakt over de salami.

Snijd de courgette in plakjes en de paprika in blokjes en verdeel ze over het gehakt. Maak een papje van de bloem, de eieren en de melk. Roer de blokjes mozzarella er doorheen. Schenk het over de groente en bak de taart veertig minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven.

Foto Marc Driessen

Wilt u ook in Thuiseten? Mail naar thuiseten@parool.nl

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden