Bezorgtest

Thrill Grill bezorgt burgers zelfs met korte ritten te rauw en lauw

Culinair schrijver Monique van Loon bestelt en bespreekt wekelijks een thuisbezorgmaaltijd. Dit keer van: Thrill Grill.

De broodjes zitten los van de burgers, zodat het brood niet zompig wordt. Slim, maar het is wel koud. Beeld Monique van Loon

Waar bestellen we?
Thrill Grill heeft twee locaties: een in Oud-West en een in De Pijp. Op het menu drie burgers met rundvlees (allen €10,50), een Aziatische kipburger en twee plantaardige opties: een broodje falafel en een 100 procent veganistische optie, daarover later meer. Ik bestel de Classic en de veganburger.

Een burger zonder friet is als een chef zonder mes...
Exact. Er zijn drie soorten: Franse (€3,50), Franse met truffel en Parmezaan, en Umami Fries (€5,50). Die laatste worden geserveerd met zwarte knoflookmayo, mosterdcress en 'een geheime umami'.

Ik ben dol op geheimen ontrafelen en ik ben benieuwd of ze het grote bedrag waard zijn. Gelukkig heb ik een mede-recensent, want ik wil ook nog de gegrilde maïskolf en de gefrituurde uienringen (beide €4) proeven.

Aan tafel!
Eerst wil ik een buiging maken voor de verpakking (chic én slim, want de broodjes zitten los van de burgers, zodat het brood niet zompig wordt). Maar al snel realiseer ik me dat dit type papier allesbehalve warm houdt. De rit naar mijn huis bedroeg nog geen vijf minuten, maar alles is flink afgekoeld. Brr.

Koud maar... wel lekker?
'Alle burgers van de Thrill Grill worden medium rare geserveerd,' lees ik op de site. Nu mag ik een biefstuk graag bloederig eten, maar deze burger vind ik van binnen echt te rauw en te lauw. Het broodje en de toppings zijn wél erg goed.

Hoe zit het met die veganburger?
Die wordt mogelijk gemaakt door Beyond Meat, een Amerikaans bedrijf dat vleesvervangers maakt. De vleesloze 'patty' is goed van smaak en structuur.

Restaurant Thrill Grill
Open ma-zo 12.00 tot 22.00 uur
Bestellen via UberEats en Deliveroo
Prijs €39,75 voor twee burgers, ­uienringen, een maïskolf en twee soorten friet plus saus
Aanrader De Classicburger zeker, maar ik zou ’m bij de zaak zelf gaan eten; dan is ie warm

Het broodje is kartonnig en saai, en de rest van de ingrediënten zijn ook weinig spannend. Tip: voor 1 euro extra kun je de gewone burgers aanpassen met een veganistisch exemplaar. Dan heb je wat mij betreft veel betere toppings en een betere bun. Maar dan eet je dus niet meer 100 procent diervrij.

Lastig. De bijgerechten dan?
De uienringen zijn van binnen nogal vet, maar wel plezierig. De maïskolf druipt van de olie en lijkt maar een paar seconden op de grill te hebben gelegen: het smaakt lafjes.

Tot slot: de friet.
De smaak is oké, maar ik word er niet vrolijk van want ze zijn dus koud. De mosterdcress en de knoflookmayo van de Umami Fries zijn ze vergeten. En dat geheime umami-ingrediënt? Dat blijkt gewoon een beetje zeewierpoeder. Dat is de €5,50 absoluut niet waard.

Lees hier onze andere bezorgtesten.

Te rauw en lauw Beeld Monique van Loon
De koude friet is de prijs absoluut niet waard Beeld Monique van Loon

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden