Thomése wordt huisschrijver van de VU

De Vrije Universiteit heeft vanaf 1 mei een eigen schrijver. P.F. Thomése wordt namelijk de 'Vrije Schrijver' van de universiteit, een samenvoeging van twee vorige functies; de Schijver Op Locatie en VUsionair.

P.F. Thomése Beeld anp
P.F. ThoméseBeeld anp

Thomése is verbonden aan de Faculteit der Letteren, maar zet zich in voor de hele universiteit. Het komende jaar zal hij spreken tijdens de opening van het Academisch Jaar en de Dies Natalis. Ook zal Thomése discussies aanzwengelen, een bijdrage leveren aan workshops en colleges, een boekje schrijven voor de VU-gemeenschap en een slotlezing houden.

Naast al deze activiteiten is Thomése de drijvende kracht achter het common reading-project dat dit jaar voor de tweede keer wordt georganiseerd. In dit project lezen zoveel mogelijk studenten en medewerkers hetzelfde boek. Verder zal de schrijver samen met studenten op huisbezoek gaan bij vier collega-schrijvers.

Na onder andere Kristien Hememrechts (2012), Ronald Giphart (2011), Renate Dorrestein (2010) en Abdelkader Benali (2007) is Thomése de zevende huisschrijver van de VU. Tot 1 mei 2014 blijft hij aan de universteit verbonden.

Bio
P.F. Thomése (1958) studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en werkte als redacteur en verslaggever bij het Eindhovens Dagblad. Tegenwoordig woont hij in Haarlem. Hij debuteerde in 1990 met Zuidland, een verhalenbundel waarmee hij de AKO Literatuurprijs won. Sindsdien schreef hij alom geprezen romans, verhalen, essays en novellen. Zijn internationale doorbraak kwam met Schaduwkind (2003) dat in twintig landen werd uitgebracht.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden