A-Locatie

The Roast Room: vers vlees uit de slagerij mals en knapperig op het bord

In The Roast Bar belandt de koe in de vorm van hamburgers, bitterballen en worsten op de borden.

The Roast RoomBeeld Iris Bergman

De RAI wilde Michiel Deenik (45) met zijn visrestaurant Visaandeschelde vijf jaar geleden graag naar het congrescentrum halen. Maar Deenik deed een tegenvoorstel. 'Ik wilde al lang een vleesrestaurant beginnen. De ­directeur was meteen enthousiast.'

Vol trots gidst Deenik ons door zijn nieuwe restaurant in het RAI Amtrium, op een steenworp afstand van zijn 'Vis'. Het begint allemaal bij de slagerij. Die is niet te missen. Achter een glazen wand staan huisslagers te werken. Grote lappen vlees hangen aan haken en worsten rijpen in een speciale vitrine. Vers geslachte Zwitserse koeien, Nederlandse lakenvelders en Ierse en Amerikaanse angussen worden in hun geheel verwerkt tot lekkernijen voor brasserie The Roast Bar op de begane grond. Uitzondering is de biefstuk, die gaat naar de rotisserie boven.

In The Roast Bar belandt de koe in de vorm van hamburgers, bitterballen en worsten op de borden. Daar hoort een goede pul bier bij. Boven de bar hangen vier fusten met in totaal tweeduizend liter bier. Verder zijn er speciaalbieren en wijn. Deenik: 'Beneden is bier m'n favorietje.'

Verrassend stijlvol
Voor een goed glas wijn en biefstuk ga je de trap op naar de rotisserie, het fine dining gedeelte. Boven het trapgat hangt een reusachtige lamp in de vorm van een gemberwortel. Verrassend stijlvol, net als de rest van de zaak. Alle interieurdetails zijn custom-made. Bijna al het materiaal is van Nederlandse ­makelij.

Net als in de brasserie is boven een open keuken. 'Hier grillen, roken en bakken we kippetjes, lam en varkensvlees. Roosteren klinkt lekker, hè?' Deenik is vooral blij met de broiler, een gigantische Amerikaanse oven die op 1400 graden bakt of roostert. Die ontdekte hij in Californië. 'Echt Amerikaans. Veel power. Een rib-eye is in vijf minuten crispy vanbuiten en nog mals vanbinnen.'

Bijna alle het eten op de kaart is biologisch. 'Maar soms zijn biologische producten van mindere kwaliteit. En kwaliteit staat voorop.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden