The midnight meat train ***

null Beeld

Regie: Ryuhei Kitamura
Met: Bradley Cooper, Vinnie Jones, Leslie Bibb

Volgens het filmkeuringsinstituut Kijkwijzer is The midnight meat train geschikt voor zestien jaar en ouder. De filmdistributeur vindt het Hollywooddebuut van de Japanse griezelspecialist Ryuhei Kitamura zo bloederig en gruwelijk, dat hij zelfs met een leeftijdsadvies van achttien jaar en ouder komt. Hebben we hier te maken met een publiciteitsstunt? Of zou filmverdeler A-Film echt menen dat hij 'de zorg van samenleving en parlement over de toenemende rol van geweld in films' deelt? Hoe dan ook: gruwelijk en bloederig is deze verfilming van Clive Barkers korte verhaal zeker.

Centraal staat een zachtaardige fotograaf (Bradley Cooper), die de duistere kant van New York wil fotograferen. Daarbij stuit hij op een intimiderend grote vent (Vinnie Jones), die elke nacht een metrotrein kaapt, waarna hij de ongelukkige passagiers afslacht met vleeshaken en een enorme glimmende moker. De gruweltaferelen in het rijdende slachthuis zijn grof en heftig, maar lang niet zo voyeuristisch, onfris en smerig als de martelingen in de verwante reeks Sawfilms.

Regisseur Kitamura leende de grimmige sfeer uit de invloedrijke seriemoordenaarsfilm Se7en. De camera verandert in de gruwelijke treinslachtingen regelmatig van perspectief. Dat levert enkele virtuoze shots op, maar draagt niet bij aan een coherente stijl. Ex-voetballer Vinnie Jones boezemt ontzag in met zijn woordeloze optreden als de meedogenloze mensenslachter, in een film die alleen besteed is aan de meest bloeddorstige horrorfans, boven én onder de achttien. (FRITZ DE JONG)

Website
Trailer

null Beeld
null Beeld
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden