The Mansion redt het niet

AMSTERDAM - Het doek is gevallen voor The Mansion. De nachtclub aan de Hobbemastraat is deze week op last van de rechter ontruimd vanwege een grote huurachterstand.

The Mansion begon in 2004 in het pand waar restaurant Vossius in had gezeten. De nachtclub werd in 2004 opgericht door de Brit Andy Martin, Tony van de Berkt en acteur Johnny de Mol. De laatste twee investeerders trokken zich in 2007 terug. In dat jaar ging The Mansion failliet.

Kort daarna volgde een doorstart onder leiding van Hans Kortlevers en Norbert Waaijer. Achter de schermen bleef het echter onrustig. De verbouwing van het pand kostte veel meer dan voorzien en ging gepaard met veel vertraging. De club liep zo veel inkomsten mis dat een schuld van drie ton aan de Belastingdienst niet kon worden voldaan, waarna de fiscus beslag op de inventaris legde. Toen de belastingschuld alsnog was betaald, rees een conflict met Heineken over een lening, waarbij de bierbrouwer door de rechter in het gelijk werd gesteld.

Eerder moest ook Vossius zijn deuren sluiten wegens een huurachterstand. Het restaurant kreeg onder aanvoering van topkok Robert Kranenborg, de voormalige kok van het Amstel Hotel, kort na de opening in 2001 al een Michelinster, maar toch kon een faillissement twee jaar later niet worden voorkomen.

Het gebouw aan de Hobbemastraat is ingewikkeld en duur, met drie bars en verschillende niveaus. Op last van de rechter is het pand dinsdag ontruimd.

Vastgoedhandelaar Michael van de Kuit, eigenaar van het pand, zei deze week dat hij waarschijnlijk binnen enkele maanden een nieuwe huurder voor het pand zal hebben. (HET PAROOL)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden