The love guru*

null Beeld

Regie: Marco Schnabel
Met: Mike Myers, Jessica Alba, Justin Timberlake

Met een dwaze lach parodieert Mike Myers een goeroe uit India die te hulp is geroepen door een ijshockeyteam in nood. Hun beste speler is ingestort omdat zijn liefje is overgelopen naar een agressieve concurrent met de welluidende naam Jacques 'Le Coq' Grande.

Een goeroe? Ja, toen Myers door een depressieve periode ging ontdekte hij de werken van Deepak Chopra, een in Amerika zeer geliefde leermeester die een boek schreef over komedie en spiritualiteit en Bill Clinton naar verluidt nog heeft bijgestaan tijdens de affaire met Monica Lewinsky. IJshockey? Nou, Myers is Canadees, vandaar. Le Coq? Ach natuurlijk, in het tweetalige Canada wordt deze Franse naam hetzelfde uitgesproken als de Engelse aanduiding voor het formidabele geslachtsdeel van deze door een besnorde Justin Timberlake gespeelde tegenstander. En schunnige woordspelingen, daarvan kan Myers maar geen genoeg krijgen.

Als filmkomiek dankt Mike Myers zijn bekendheid vooral aan de Austin Powers-trilogie, waarin hij uitzinnige parodie op de jaren zestig combineerde met een even idiote James Bondpersiflage. Net als toen huurde hij ook nu weer een hulpje in voor de regie, maar het is duidelijk dat The love guru geheel Myers' creatie is. Even duidelijk zien we dat de grens tussen de hilarische ontsporingen van Austin Powers en de flauwe ongein van The love guru maar smal is. Ondanks de inzet van een dwerg, een gastrolletje van Deepak Chopra, muzikale Bollywood-intermezzo's en wippende olifanten werkt het deze keer niet. (LEO BAKKERSEN)

Website
Trailer

null Beeld
null Beeld
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden