Review

The housemaid **

null Beeld

Regie: Im Sang-soo
Met: Jeon Do-yeon, Lee Yeong-jae, Seo Woo

In de Koreaanse melodramatische erotische thriller The housemaid gaat een dienstmeisje ten onder aan de seksuele wellust van haar werkgever. De remake haalt het niet bij het intrigerende origineel.

Mag je een film nog een remake noemen als je de strekking grondig verandert? De vraag doemt op bij The housemaid. In de originele Koreaanse versie uit 1960 verleidt een dienstmeisje de man van haar werkgeefster. Het is een sluwe actie, met als doel het veroveren van de plaats van zijn vrouw. Als het dienstmeisje zwanger is, eist ze dat de man van zijn vrouw scheidt en met haar trouwt. Tussen haar en de echtgenote ontbrandt een strijd op leven en dood.

De oorspronkelijke The housemaid is nog steeds een intrigerende psychothriller, omdat hij niet over goed versus slecht gaat. Alle personages laten zich leiden door ego?sme en zijn schuldig aan het noodlottige einde.

In de remake is van deze troebele moraliteit geen sprake meer, want daarin is het dienstmeisje (Jeon Do-yeon) een hulpeloze seksuele prooi van haar steenrijke werkgever (Lee Yeong-jae), die met zijn zwangere vrouw en dochtertje in een enorme villa woont.

De ellende begint als zijn vrouw (Seo Woo) een nieuw dienstmeisje aanneemt en hij ?s nachts opduikt bij het bed van de nieuwe werkneemster. Waarom zij hem niet weigert, is een raadsel. Doet ze het voor het geld dat hij haar geeft? Hoe dan ook, voortaan staat hij geregeld aan haar bed, maar de betaalde liefde is over als zij zwanger is.

Als ze weigert om op te hoepelen, weet de rijke familie wel een methode om van haar af te komen. Het leidt tot een volkomen uit de bocht vliegende finale.

The housemaid is het soort erotische melodramatische thriller dat beter is in het met de camera aftasten van naakte lichamen dan in psychologische diepgang.

Het goede nieuws is dat de originele film dankzij Martin Scorsese, die met zijn World Cinema Foundation geld stak in de conservering, gratis is te zien op www.mubi.com. (JOS VAN DER BURG)

undefined

null Beeld
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden