Testfase Noord/Zuidlijn met reizigers goed verlopen

Tijdens de testfase met reizigers zijn geen belemmeringen gevonden die een start van de Noord/Zuidlijn op 22 juli in de weg staan.

De Noord/Zuidlijn gaat op 22 juli rijden. Beeld ANP
De Noord/Zuidlijn gaat op 22 juli rijden.Beeld ANP

Dat laten het GVB, de gemeente Amsterdam en Vervoerregio Amsterdam weten in een gezamenlijk persbericht.

Zes weken heeft het GVB verschillende scenario's geoefend om de reizigers na de start van de Noord/Zuidlijn zo'n comfortabel mogelijke reis te bieden. De komende weken wordt verder getest zonder reizigers.

10.000 testreizigers
De ruim 10.000 testreizigers hebben verbeterpunten aangedragen, zoals de verstaanbaarheid van het omroepsysteem. Dat is inmiddels verbeterd en ook andere knelpunten worden verholpen.

Naast calamiteiten en halteertijden heeft GVB tijdens deze testfase extra op verstoringen geoefend. De verwachting is dat de Noord/Zuidlijn de eerste maanden met verstoringen te maken krijgt en dat reisinformatie niet voldoende op orde is, omdat die twee onderdelen nauw met elkaar samenhangen.

De reisinformatie wordt soms verkeerd weergegeven op de reisinformatieborden omdat het treinbeveiligingssysteem onjuiste data doorgeeft. Het GVB en de gemeente werken samen met de leverancier van het nieuwe treinbesturingssysteem hard aan oplossingen voor deze problemen.

Lees ook: U wilt hier op de Noord/Zuidlijn stappen? Even geduld aub

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden