Test energiebanen 'Mercurius'

AMSTERDAM - Woningcorporatie Het Oosten heeft een 'consulent' in de arm genomen om in het Mercuriusgebouw aan de Prins Hendrikkade energiebanen in kaart te brengen.

Volgens directeur Ronald Wiggers NV Stadsgoed (een onderdeel van Het Oosten) staat het pand, waarin spiritueel centrum Oibibio van Ronald Jan Heijn was gevestigd, op een knooppunt van energiebanen.

''Dit is misschien de meest bijzondere plek in Amsterdam,'' zegt Wiggers. ''Dit is een sterk centrum van leibanen. Het is al zes-, zevenhonderd jaar bekend dat dit een heel spirituele plek is.''

Volgens Wiggers heeft het inschakelen van de 'consulent' niets te maken met het verschijnsel dat bedrijven failliet gingen in het pand.
Wiggers: ''Dat is zo negatief. We zijn gewoon nieuwsgierig. Het pand wordt fantastisch verhuurd, maar als huurders de boel laten verslonzen, kan ik daar niets aan doen.''

De laatste jaren zijn diverse bedrijven failliet gegaan in het pand uit 1883. Oibibio sneuvelde in 2000, zeven jaar na de opening. In 1999 kocht Het Oosten het gebouw voor dertig miljoen gulden. Oininio, de opvolger van Oibibio, had een huurschuld van 1,3 miljoen gulden bij Het Oosten.

Vervolgens kwam MagicMinds, het internetbedrijf van Eric Bartels, in het pand. Hij moest na een jaar de zaak sluiten.

Restaurant Mercurius opende zelfs twee keer de deuren. De eerste poging strandde vorig jaar. Een doorstart was geen succes; begin dit jaar ging de zaak definitief dicht.(HET PAROOL)

Mercuriusgebouw (voorheen Oibibio) aan de Prins Hendrikkade. Foto Peter Elenbaas Beeld
Mercuriusgebouw (voorheen Oibibio) aan de Prins Hendrikkade. Foto Peter Elenbaas
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden