Teruglezen van minuut tot minuut: zittingsdag twee in de zaak-Badr Hari

De rechtszaak tegen Badr Hari is donderdag begonnen. Hij staat terecht voor een geweldincident tijdens Sensation in juli 2012 en zeven andere incidenten. Vrijdag was dag twee in het proces tegen de kickbokser.

Badr Hari tijdens de lunch vrijdagmiddag.Beeld anp

Paroolverslaggever Albert de Lange was aanwezig in de rechtbank en deed van minuut tot minuut verslag. Lees hieronder zijn berichtgeving terug.

Er komt een eind aan een vermoeiende dag in de Amsterdamse rechtbank; de zaak wordt voor onbepaalde tijd geschorst, de zitting is gesloten.

Albert de Lange: OM ziet niets in voorstel van Hari en Ficq. De advocate stelt voor dan de tijd te verruimen waarin hij zich in de horeca mag bevinden tot twaalf uur 's avonds (nu is dat 20 uur). Rechters in conclaaf. Besluit: tijd wordt opgerekt tot tien uur 's avonds. Horecaverbod tussen 22.00 uur en 08.00 uur.

Hari wil dat zijn bewegingsruimte om horecagelegenheden te bezoeken, verruimd wordt. Hij hoeft niet naar clubs of uitgaansgelegenheden. Maar wil wel met kinderen naar bioscoop kunnen of in een restaurant blijven hangen na het eten.

Albert de Lange: Officier wil dat ook even de aandacht wordt gevestigd op het feit dat Hari geen psychologische testjes wil doen. Dan doorbreekt de kickbokser zijn zwijgen: 'Ik heb heel veel moeite gedaan om met psycholoog mee te werken en nu zegt de officier dat het rapport niet serieus kan worden genomen.'

Albert de Lange: 'U traint gemiddeld 40 weken per jaar zwaar, uw leven draait om K1, een sport met een 100 procent gezondheidsrisico. U heeft met een psycholoog gesproken', zegt de rechter. Hij gaat verder: 'Er zijn wat kleinere geweldsdelicten in het verleden geweest. U zat al eens een klein jaar vast'.

Badr vertelt dat hij op zijn 16de zijn eerste professionele contract kreeg en erg gelukkig is met zijn huidige relatie, die breed uitgemeten is in de pers. Twee jaar geleden kreeg hij contact met Yves Gijrath, die hem aanraadde wat selectiever te zijn met zijn contacten. Badr wil situaties met veel drank- en drugsgebruik en vrouwen te mijden.

Rechter: 'U bent een gelegenheidsdrinker; ten tijde van de feiten wel wat gedronken.' Voorafgaand aan de wedstrijden drinkt Hari niet, na toernooien soms erg veelvuldig.

De rapporteur van de reclassering is opgevallen dat er een egocentrisch beeld van Hari wordt geschetst, hij lijkt te worden geleefd. Hij heeft weinig schuldgevoel ten aanzien van slachtoffers, reflecteert onvoldoende op eigen handelen, ziet de ernst van de situatie onvoldoende in. Wil qua gedrag en sociale contacten verbeteren. Kreeg meer vrienden naarmate hij succesvoller werd, inmiddels gewend om in het middelpunt te staan, niet gewend an kritiek. Geniet van de aandacht, maar heeft ook last van de druk die daarmee gepaard gaat. Wel bewust van voorbeeldfunctie, maar neemt daar niet de verantwoordelijkheid voor. Lukt niet om andere keuzes te maken.

Recidive-risico is laag-gemiddeld. Advies aan de rechtbank en OM: behandelverplichting opleggen. Door succes en geringe begeleiding is persoonlijkheidsontwikkeling eenzijdig geweest, aldus psychologische rapportage. Gevoelig voor krenkingen, omdat die het zelfbeeld aantasten. Proefde al jong van het succes, op het schild gehesen door samenleving. Hij is wel een normaal mens, geen structureel afwijkend patroon. Narcistische kenmerken niet allesoverheersend, zegt psycholoog. Kwetsbaarheid ver weg gestopt.

Hari zwijgt, rechter: 'Ik had me wel verheugd op een goed gesprek met U'. Hij gaat door: 'half Nederland draagt u op handen. Maar verlies is vernedering. U overschat uw publiek, het zijn geen mensen die met boeken van Plato langs de ring zitten. Relatie met Estelle heeft nog een schepje bovenop dit alles gedaan. Dat is wat wij weten van u', aldus Wieland. Ficq wil dat hij nog iets zegt over het verhaal dat Hari een psychopaat zou zijn.

Persoonlijke omstandigheden Badr Hari volgen toch nu en niet maandag. Volgens Ficq omdat het in één minuut kan nu het niet achter gesloten deuren wordt gedaan.

Albert de Lange: Everink gaat al tien jaar naar Sensation. Een mooie avond eindigde vorig jaar echter in een gigantisch drama. 'Men is aan het liegen en draaien, en niemand neemt z'n verantwoordelijkheid voor dit zinloze geweld. Daardoor werd ik lijdend voorwerp van nationaal media-geweld, waar ik niet op zat te wachten'.

Everink slikte aanvankelijk 16 pillen per dag, kon niet lezen of tv-kijken.

'En de vraag is; waarom? En wat is mijn perspectief? Na ontslag uit het ziekenhuis moest ik 30 uur per week revalideren, terwijl ik kerngezond was tot 7 juli 2012. Na anderhalf jaar wacht me nog een operatie aan mijn linkerbeen. Nu ga ik als halve BN'er door het leven, dat is zeer vermoeiend. Soms word ik geprovoceerd of bedreigd. Er wordt op mij gelet, mijn onbevangenheid ben ik kwijt. Tegen de verdachte zeg ik: waarom? Ik roep jullie op vandaag eerlijk te vertellen wat er gebeurd is, wees een kerel. Pas als de echte waarheid boven tafel komt ben ik bereid excuses te accepteren. Dit gun je je ergste vijand nog niet. Ik roep iedereen op te stoppen met zinloos geweld.'

De slachtofferverklaring van Koen Everink wordt voorgelezen. Hij stelt dat de verdachten zich moeten schamen. Verder gaat het over de doodsangsten die hij heeft uitgestaan en hoe hij er aan toe was nadat hij uit het ziekenhuis kwam. 'Ik hoop dat ik het ooit een plekje kan geven'.

Ferhat Y. vertelt nu over zijn persoonlijke omstandigheden. Zijn vrouw wordt vaak aangesproken, zegt hij. En zijn zoontje van 9 mag niet meer bij vriendjes spelen. Heeft er op school ook last van. Al met al zijn de gevolgen voor zijn gezin groot. Rechter noemt dat 'vreselijk'. Y. zegt dat hij het liefst het land zou verlaten.

Albert de Lange: Verzoek Ficq afgewezen: de rechtbank ziet geen reden zo'n onderzoek af te wachten, de rechtbank maakt een eigen afweging.

Albert de Lange: Ficq wil dat onderzoek naar vermeend meineed van haar getuige Yassine Hari in deze zaak wordt 'gevoegd'. De uitkomst daarvan, zegt ze, is namelijk van invloed op de beoordeling van het incident in Club Air. OM wijst dat van de hand, tot onbegrip en opwinding van Ficq. Rechters trekken zich weer terug voor beraad.

Albert de Lange: Het OM vindt een besloten zitting voor het persoonlijke verhaal van Hari onwenselijk. De rechtbank wijst het verzoek van Ficq af. De persoonlijke omstandigheden van Hari worden maandag in de openbaarheid besproken.

Foto's van de tweede zittingsdag zijn hier te bekijken.

Albert de Lange: Het beraad van de rechtbank met de partijen, waarin Ficq zal toelichten waarom ze de persoonlijke omstandigheden van Hari achter gesloten deuren wil behandelen, loopt enigszins uit. De schorsing is nog gaande. In de wandelgangen wordt geld gezet op de beslissing dat Hari geen besloten zitting wordt toegestaan. Het is dan de vraag wat hij wil zeggen over zijn 'persoonlijke omstandigheden'. Het is juist daarom dat hij zich beroept op zijn zwijgrecht.

Badr Hari is overigens niet de enige die klaar lijkt te zijn met deze dag (gesloten ogen, rugklachten, continu gapen). Ook aan de reacties van anderen is af te lezen dat het wel mooi is geweest voor vandaag. Het is dan ook vrijdag en bijna weekend.

Albert de Lange: We gaan weer schorsen, en de rechter wil even 'in chambers' met de partijen.

Een overzicht van de meest grappige en opmerkelijke tweets over de zaak-Badr Hari vindt u hier.

Albert de Lange: Ferhat Y. zag Hari met zijn vuist in zijn hand slaan en hoorde hem zeggen: 'Hij is van mij.' Vervolgens opende Badr de aanval op Koen Everink en daarbij zou Ferhat, die beweert tussenbeide te zijn gekomen, een bloedneus hebben opgelopen. De besmeurde toiletpot op de gewraakte foto (uit Brandpunt Reporter) zou daar het gevolg van zijn. Voorzitter Wieland vindt het vreemd dat veel getuigen Y. als mede-dader aanwijzen. Zijn tussenkomst zag eruit als meedoen, denkt de voorzitter.

Albert de Lange: Ferhat Y., medeverdachte, zegt dat hij Badr niet eerder ontmoet heeft dan tijdens Sensation, wel is hij liefhebber van kickboksen. Zijn herinnering is op alle fronten slecht.

Badr Hari heeft een hoestbui en loopt de zaal uit. De rechtbank wacht tot hij terug is gekeerd. Vervolgens biedt de rechter Hari een beter zittende stoel aan in verband met zijn rugklachten. Deze wordt aanvaard.

Ondertussen op Twitter (zie de foto hieronder).

Beeld anp

Albert de Lange: Hari maakt wat grimassen en voorzitter Wieland vraagt of het nog gaat. 'Heeft u last van uw rug?' Hari maakt wegwerpend gevaar. De rechter: 'Gevaarlijke sport.'

Rechter leest ook anonieme getuigenissen voor én die van Ferhat Y. Die zou hebben gezegd: 'Badr, Badr, Badr'. Rechter: 'Ben je nou helemaal belazerd?!, zou logischer zijn'.

Albert de Lange: Estelle heeft tijdens het getuigenverhoor verklaard dat ze nauwelijks nog weet wat er die nacht in de Arena is gebeurd; het is allemaal zozeer ingekleurd door de media, dat ze niet meer weet wat eigen waarneming is. Wel zegt ze dat Everink bij haar weten geen beledigende opmerkingen heeft gemaakt.

Estelle.Beeld anp

De rechtbank gaat door met het lezen uit 50 getuigenverklaringen. Daar is ook die van Hari's partner Estelle Cruijff bij. De kickbokser houdt zijn ogen gesloten.

Van Koppen: 'Een en ander betekent echter niet dat Everink liegt of dingen heeft verzonnen'. Dat blijkt ook uit het medisch rapport. Everink heeft in de skybox een neusfractuur, jukbeenbreuk, zwellingen, en ernstig letsel aan zijn linker enkel opgelopen. Dat komt niet omdat hij is gestruikeld.

Albert de Lange: Everink is drie maanden bezig geweest met fractuurgenezing. Zijn gebroken enkel, die zijn voet deed bungelen, is het gevolg van een trap terwijl Everink stond, zeggen de medici.

Albert de Lange: Rechtspsycholoog Peter van Koppen is ingeschakeld. Hij zegt dat 'collaborative storytelling' vaak ontstaat als een gebeurtenis op verschillende manieren wordt waargenomen. Betrokkenen gaan in de loop der tijd een gezamenlijk verhaal vertellen, het geeft betekenis aan eigen waarneming en vult gaten in het geheugen. Van Koppen denkt dat het in deze zaak speelt. Zo veranderen de verklaringen van Everink nogal eens, naarmate hij meer mensen spreekt. 'Hoe kun je weten wat er is gebeurd als je zegt direct knock-out te zijn gegaan?' Van Koppen samengevat: bij hem is sprake van reconstructie achteraf.

Everink dacht toen hij na een klap op de grond lag: 'Dus zo voelt de klap van een profbokser'.

Albert de Lange: Everink heeft in nader verhoor gezegd dat hij Hari niet heeft gesproken, noch aangeraakt. Hij oppert dat zijn vriendschap met Jeroen van den Berg, de eigenaar van Club Air, iets met de kloppartij te maken heeft.

De rechter heeft humor, zo lezen we op Twitter.

Albert de Lange: In de skybox is bloed aangetroffen van Everink, Hari en een derde, onbekende persoon. De politie heeft vier kledingstukken van Hari opgehaald en onderzocht. Weliswaar wit, zoals Sensation voorschreef, maar het is onzeker of hij die kleren ook echt droeg ten tijde van het incident. Op broek en blouse zijn geen bloedsporen gevonden. De kleding van Everink is door het ziekenhuis weggegooid.

Hari leest tijdens de lunch vrijdagmiddag een krant waarvan hij zelf het voorpaginanieuws is.Beeld anp

Albert de Lange: Everink is tussen 9 en 30 juli 2012 afgeluisterd. In die gesprekken vertelt hij dat hij denkt dat hij knock-out is geslagen toen hij uit het toliet stapte. Hij is een stuk kwijt, maar vindt het niet normaal wat Badr Hari heeft gedaan. De kickbokser was er volgens de zakenman zeker bij. In totaal waren er volgens hem drie daders.

Albert de Lange: Toen de politie arriveerde, was de box opgeruimd maar niet schoongemaakt. Er lag veel bloed. Getuigen van het incident wilden anoniem blijven. Om 3.15 uur werd Everink uit de skybox gegooid, met linkervoet in zeer ongewone positie, bloedend aan het hoofd. Om 3.27 uur zag een camera bij de hoofdingang Badr en Estelle vertrekken uit de Arena.

De telefoons van Hari, Everink en Estelle zijn in de dagen erna afgetapt. Hari tegen de dochter van Estelle: 'Soms gebeuren er dingen en daaruit ontstaan bepaalde reacties. Mama legt het straks wel uit. Niemand komt aan mijn meisje.'

Albert de Lange: Everink zou in de skybox in de Arena tegen Hari hebben gezegd: 'Goed gedaan jongen', met een knipoog in de richting van Estelle. Vervolgens zou hij zich tot Estelle hebben gericht: 'Goh, was Ruud z'n geld op?' Toen ging Hari door het lint.

De hostess van de vip-lounge werd vervolgens gevraagd vijf minuten weg te gaan. Toen ze de deur dichttrok, hoorde ze tumult dat boven de harde muziek uitkwam.

De zitting is hervat met de inhoudelijke behandeling van de zaak-Sensation. Ferhat Y. en Badr Hari wordt beide poging tot doodslag ten laste gelegd.

Het lijkt erop dat Hari zich net als gisteren met zijn advocaten voor de lunch heeft teruggetrokken bij Bagels & Beans.

Badr Hari (L) met zijn advocaten Benedicte Ficq (M) en Marnix van der Werf donderdag tijdens de lunch bij Bagels & Beans.Beeld anp

Vooruit, nog eentje dan.

Zowel het Openbaar Ministerie als advocate Bénédicte Ficq vinden dat het proces niet afgemaakt kan worden zolang de uitkomsten van het rijksrechercheonderzoek nog niet bekend zijn.

Albert de Lange: De rechters zitten er weer. Besluit van de rechtbank: vanmiddag, na de lunchpauze, beginnen ze met de inhoudelijke behandeling van de Sensation-zaak. Verdachte Ferhat zal niet zwijgen. Maandag bespreking van persoonlijke omstandigheden, en dan schorsing voor onbepaalde tijd. Een uitspraak in de Hari-zaak kan nog lang op zich laten wachten.

Albert de Lange: Hoe nu verder, is de vraag. Ficq wil Sensation even laten rusten en vanmiddag eerst verder gaan met de behandeling van Hari's persoonlijke omstandigheden. Ze zal vragen om daarbij de deuren te sluiten. De rest van de behandeling kan beter wachten totdat de Rijksrecherche klaar is, vindt ze. De officier wil gewoon doorgaan met de behandeling van de feiten. De rechters trekken zich terug voor beraad.

Albert de Lange: De Rijksrecherche onderzoekt hoe het dossier, 2800 pagina's, inclusief de nu zeer besproken foto, in handen van Brandpunt Reporter is gekomen. Dat gaat, laat de officier weten, nog wel enkele weken duren. De vraag is of er een ambtsgeheim is geschonden. Het ligt niet voor de hand dat Reporter dat snel zal ophelderen; het afstaan van de foto is door de redactie al geweigerd.

Albert de Lange: De kern van het verhaal is: KRO's tv-programma Brandpunt Reporter beschikt over een foto van een bebloede toiletpot in skybox 233, die inmiddels ook in de rechtzaal circuleert. De foto komt echter niet voor in de dossiers van justitie, rechters en verdediging; zij hebben beeld van een redelijk schone wc-pot. Het opgedoken beeld geeft steun aan het verhaal van Ferhat. Hebben de agenten staan poetsen?

Albert de Lange: Dan begint nu de behandeling van de Sensation White-zaak. Medeverdachte Ferhat Y. zit bij Hari in het bankje. Drie politiemensen hebben gistermiddag aanvullende verklaringen afgelegd over het technisch onderzoek in de skybox, maar dat werd volgens advocate Ficq, die er bij zat, behoorlijk belemmerd door een daarbij aanwezige officier van justitie. Ze wilde de betreffende agenten naar de zitting halen.

De rechtszaak zorgt voor een hoop humoristische tweets.

Albert de Lange: Club-eigenaar Van den Berg, die zwaar werd toegetakeld, wil een schadevergoeding van Hari: 248 euro voor een broek, 6138,96 aan tandartskosten, 2512,21 advocaatkosten en 2500 euro voor immateriële schade. Er is een schorsing van 15 minuten.

Albert de Lange: Hari zei eerder tegen de politie dat anderen sloegen. 'Hun denken: wie ben jij om zo brutaal te zijn tegen Badr. Nou, hier heb je er één.'

Albert de Lange:Het voorlezen gaat door, Badr pulkt studieus velletjes van zijn handen, de wapens die hier het middelpunt vormen. hij heeft elegante handen voor een bokser, lange vingers. Hij draagt een groot gouden horloge dat schittert in het tl-licht.

Albert de Lange: Gedetailleerde beschrijvingen van de gebeurtenissen in Air, eerder gegeven door getuigen, worden voorgelezen. Het voornemen om de behandeling van de zwaarste aanklacht, de mishandeling van Everink in de skybox tijdens Sensation White, nog deze ochtend te starten, raakt uit beeld.

Albert de lange: De oudste rechter, zoals dat heet, hervat de behandeling van de zaak Club Air. Eigenaar Van den Berg deed geen aangifte van zware mishandeling, maar kreeg daar spijt van, toen later zijn vriend Koen Everink eenzelfde lot trof. 'Dat had misschien voorkomen kunnen worden, als Hari eerder gestraft was.'

Albert de Lange: De broers omhelzen elkaar en Yassine wordt afgevoerd tussen twee parketwachten. Gesis op de publieke tribune. Ficq: 'Dit is tekenend voor deze hele zaak.'

Albert de Lange: Ficq ondervraagt haar getuige. Ze wil weten of de muziek in Club Air gekoppeld is aan licht, zodat momenten van duisternis ontstaan en je soms niks ziet. Yassine bevestigt dit. Hij heeft in oktober vorig jaar een nacht in de cel doorgebracht, tijdens een twee dagen durend getuigenverhoor, hij was dus verdachte maar heeft daar nooit meer wat van gehoord. Badr wil commentaar geven: 'Die jongen liegt niet, de officier lijdt aan tunnelvisie. Eind van de tunnel zullen ze Badr niet vinden, want ik ben er niet altijd. Dat wou ik even zeggen.' De officier laat Yassine nu aanhouden door de parketpolitie.

Vanochtend waren er een stuk minder media aanwezig voor de rechtbank. Hari wandelde rustig het gebouw binnen.

Ondertussen op Twitter:

Albert de Lange: Twee scholieren vragen aan de parketpolitie of ze een foto van zichzelf mogen maken, als bewijs richting de docent. Helaas voor de twee (en hun docent) mag dit niet.

Albert de Lange: Rechtbank ziet er van af om akte van meineed op te maken. 'Het Openbaar Ministerie kan zelf onderzoek doen naar meineed, dus ook los van deze beslissing', zegt de oudste rechter. Het verhoor van Yassine gaat verder.

Albert de Lange: De rechtbank trekt zich terug in de raadkamer om over het verzoek van het OM te spreken; zal Yassine, door de schuld op zich te nemen, straks officieel verdacht worden van meineed?

Albert de Lange: De rechters komen binnen. Ficq krijgt het woord om zich tegen het meineed te verzetten. Officier Kloos vindt dat ze die ruimte niet mag krijgen. Volgens Ficq is het altijd zo dat getuigenverklaringen niet op elkaar passen. 'Het is aan de rechtbank om te bepalen wat wel en niet betrouwbaar is. In deze zaak zijn Badr Hari en ik zeer zorgvuldig te werk gegaan.' Ze heeft, zegt ze, niet met Yassine overlegd. 'Die jongen spreekt hier de waarheid, misschien heeft u dat gevoeld.'

Albert de Lange: De officier overlegt op gedempte toon met de parketpolitie, ze bereiden zich ergens op voor, lijkt het wel. Badr klopt zijn broertje Yassine bemoedigend op de schouder. Zaal en tribune wachten op de rechters.

Albert de Lange: Rechtbankvoorzitter Wieland lijkt wat bevreemd door de meineed-beschuldiging van officier Kloos. Advocate Ficq begrijpt de redenering van officier in z'n geheel niet. 'Ik heb deze jongen (Yassine) niet voor niks mee genomen. Dus ik wil iets met hem. Het spierballengedrag van het Openbaar Ministerie (OM) is schadelijk.' De zitting wordt geschorst.

Albert de Lange: De officier van justitie heeft vragen voor de getuige: Of broer Badr, toch een bekende kickbokser, niet voor zichzelf kan zorgen in zo'n situatie en waarom Yassine begon te slaan. 'Dat is een gevoel, dat is liefde, dat kan ik niet uitleggen.' Hij heeft Van den Berg naar de vloer zien gaan en werd toen weggetrokken. Officier Rob Kloos vraagt de rechtbank om een akte van meineed op te maken; volgens hem liegt Yassine op een aantal punten.

Albert de Lange: Of hij vaak verward wordt met zijn broer, wil de rechtbankvoorzitter weten. 'Jazeker', zegt Yassine. 'Ze vragen me heel vaak: he, ben jij de broer van Badr?' Daar moet de rechter wel om lachen.

Albert de Lange: Yassine deelde twee klappen uit, 'richting gezicht', aan een man die ruw langs hem liep, club-eigenaar Jeroen van den Berg. Hij werd vervolgens door Badr naar huis gestuurd, zegt hij. En hijzelf was de enige die heeft geslagen, zo pleit hij zijn broer vrij. Dat Van den Berg en vrienden van hem geslagen en geschopt zouden zijn door Badr, daar weet hij niets van. Hij antwoordt steeds uiterst beleefd: ja mevrouw, nee mevrouw.

Albert de Lange: De rechtbank begint eerst met het verhoor van de broer van Hari, Yassine Hari. Hij geeft industrieel reiniger als beroep op en verschijnt als getuige op verzoek van de verdediging. Aan de orde is de mishandeling in Club Air op 17 juli 2011. Daar was Yassine bij.

In zijn oude buurtje in Amsterdam-Oost blijft Badr Hari een held en voorbeeld voor veel allochtone jongeren, al klinken er ook kritische geluiden.

Albert de Lange: Badr neemt direct het woord: 'In de media ben ik uitgemaakt voor onverantwoordelijk, voor iemand die zijn verantwoordelijkheid uit de weg gaat. Ik wil even zeggen dat het mij enorm spijt, ik bied mijn excuus aan voor wat ik mensen heb aangedaan. Maar ik wil niet bloeden voor wat ik niet heb gedaan. Dat wilde ik even zeggen.'

Donderdag moest Hari zich met zijn advocaat Ficq een weg door de aanwezige media banen om de rechtbank binnen te komen. Vanochtend is het een stuk rustiger. Wellicht vanwege de regen?

De rechtbanktekening die gisteren werd gemaakt, valt niet bij iedereen in de smaak.

Ex-trainer van Badr Hari, Thom Harinck, weet wel een passende straf voor hem. Als het aan Harinck ligt, gaat Badr les geven op ROC's. Dat meldt AT5.

Kickbokser Badr Hari (28) zal vrijdag opnieuw zijn opwachting maken bij de rechtbank in Amsterdam. Naar verwachting zal de rechter het dossier bespreken rond de poging tot doodslag op zakenman Koen Everink tijdens dancefestijn Sensation in juli vorig jaar.

Donderdag behandelde de rechter de meeste andere punten op de aanklacht tegen Hari. Dit nam slechts korte tijd in beslag omdat Hari zich op zijn zwijgrecht beriep en niets meer wil verklaren.

Eén klap
Het aftuigen van Koen Everink in een skybox van de Amsterdam ArenA is de meest in het oog lopende beschuldiging van justitie aan het adres van de vechtsporter. Everink liep zwaar letsel op. In het vooronderzoek heeft Hari gezegd dat hij de zakenman slechts één klap heeft gegeven.
Het tv-programma Brandpunt Reporter wijdde onlangs een uitzending aan dit incident. De programmamakers bleken over het volledige onderzoeksdossier te beschikken. De rijksrecherche zoekt uit of deze stukken door politie of justitie zijn gelekt. Dat zou gevolgen kunnen hebben voor de strafzaak.

Everink heeft laten weten dat hij het psychisch niet aankan tijdens het proces te getuigen. In eerdere verklaringen wijst hij Hari als een van de schuldigen aan.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden