Terug naar de top begon voor Mr. Frank Visser in een shoarmazaak

Han Lips is columnist van Het Parool. Doordeweeks schrijft hij hier over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: meester Frank Visser bij de shoarmazaak.

Mr. Frank Visser komt aan in de shoarmazaak. Beeld SBS6
Mr. Frank Visser komt aan in de shoarmazaak.Beeld SBS6

De weg terug naar de top moet ergens beginnen, en voor meester Frank Visser, de lekgereden rijdende rechter, was dat maandag een shoarmazaak in Spangen.

De bovenburen klaagden in Mr. Frank Visser Doet Uitspraak over een angstaan­jagende cocktail van vleeswalm en koolmonoxide. Als je het keukenkastje opendeed, aldus vrouw des huizes Christa, had je al gegeten en gedronken. Alles was vettig aan de zaak en het programma.

De aanloop naar de zitting had veel weg van het fameuze opwarmen van Amerikaanse showworstelaars voor de wedstrijd. Beide partijen maakten elkaar uit voor rotte vis, en deden dat met zo veel fanatisme dat zelfs presentator Viktor Brand er bleek van werd, al kon dat ook met de rondwaaiende koolmonoxide te maken hebben.

Mr. Frank maakte zijn entree net op het moment dat de ingehuurde bouwpatholoog aan de rookproef ­begonnen was. De shoarmazaak stond blauw, en de rechter probeerde wapperend met zijn papieren de weg naar de afzuig­installatie te vinden.

Spectaculaire beelden, maar Visser zal met weemoed en prikkende ogen hebben teruggedacht aan de overzichtelijke en vetvrije ruzies over een erfafscheiding in Blaricum of het recht op overpad in Sneek.

En Jetske. God, Jetske! Wat hadden ze het al die jaren goed gehad samen. En nu leek ze het reuze naar haar zin te hebben met die behaarde melkmuil van een John Reid. Terwijl hij de godganse dag sms'jes kreeg van Brand, die duidelijk nog nooit een wetboek van dichtbij had gezien.

Zouden ze ook eten samen? Na de opnamen? Zou ze hem complimenteren met zijn vonnis? Meester Frank wilde er niet aan denken. Hij keek naar alle ruziënde mensen in de shoarmazaak en had plotseling vreselijk veel zin om iemand eens flink te straffen.

hanlips@parool.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden