Terrasverwarming onder 'strenge' regels toegestaan

Eerder dit jaar besloot het stadsbestuur in heel Amsterdam terrasverwarming toe te staan in de winterperiode. Horecagelegenheden konden op deze manier hun rokende gasten tegemoet komen. Nu blijkt echter dat er heel wat regels verbonden zijn aan de plaatsing van een dergelijke verwarming.

null Beeld ANP
Beeld ANP

Met een nota over het winterterrasbeleid spoort het stadsbestuur horecabedrijven aan om milieuverantwoordelijk te handelen als het gaat om de plaatsing van terrasverwarming. Zo is het in veel gevallen niet toegestaan de verwarming later dan 20.00 uur aan te houden. In gebieden waar geluidshinder van terrassen tot een minimum is beperkt, kan een verlenging tot 24.00 uur worden aangevraagd. Ook beweegt de nota bedrijven ertoe hun terras enkel te openen op momenten dat de aanstroom van publiek groot is. Zo hoeft de verwarming niet continu aan te blijven.

De nota wekt verder de indruk dat de gemeente een toename van geluidshinder vreest op het moment dat terrasverwarmingen in de winter in gebruik genomen worden. In de onlangs aangekondigde proef op horecapleinen in het Centrum en Zuid worden winterterrassen namelijk ook meegenomen. De gemeente zegt aan de hand van de gemeten overlast betere afspraken te maken met horecagelegenheden om geluidshinder te voorkomen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden