Ter Marsch serveert wietburger in het nieuwe jaar

Hamburgerzaak Ter Marsch & Co heeft vanaf 9 januari een cannabisburger op het menu staan.

In de cannabisburger is cannabispoeder verwerkt, maar zonder de werkzame stof thc. Beeld ter Marsch Co

Dit jaar kwam Ter Marsch al met Wiedewietsaus - mayonaise met cannabis - als ode aan Amsterdam en de Hollandse wietcultuur, nu kondigen ze een cannabisburger aan.

Het gaat om een burger op een briochebroodje waarin poeder van gedroogde wietbladeren is verwerkt. Eters worden er niet high van, want net als bij de saus is de werkzame stof thc eruit gehaald. Wat overblijft is volgens de makers de 'zintuigprikkelende smaak'.

Op de bovenkant van het broodje staat een donkergroenwietblad, zodat onmiskenbaar duidelijk is wat je eet. Dat zien we vast terug op Instagram.

Limoenwietsaus
Wat er verder op het broodje zit? Een burger van dry aged Angus Beef, Japans Wagyu en langzaam gegaarde biokalfsnek met Hollandse kropsla, oude Remeker kaascrumble, gedroogde tomaat, zoetzure tomaat, cornichonrelish, gepofte boekweit. Én romige limoenwietsaus natuurlijk.

De burger is geen blijvertje op de kaart, maar wordt slechts een week geserveerd. De lancering vindt plaats op 8 januari op de Horecava in de RAI.

Ter Marsch & Co
Vijzelstraat 4

Lees ook: Dit zijn de lekkerste burgers volgens Amsterdam

Beeld Ter Marsch Co

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden