Ter Horst loopt boos weg uit Kamerdebat

DEN HAAG - Minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) is woensdag boos weggelopen uit een overleg met de Tweede Kamer. ''Ik zit hier toch niet voor Piet Snot'', zei ze, deed haar map dicht en liep de zaal uit.

Dat gebeurde nadat Kamerleden met elkaar hadden gesteggeld over het verdere verloop van het overleg over burgemeesters en het veiligheidsbeleid. De uitkomst daarvan was dat minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) eerst vragen mocht beantwoorden, omdat hij naar een ander debat moest. Daarna gingen Kamerleden door met hun verhaal, waarna het de beurt aan Ter Horst zou zijn.

De PvdA-bewindsvrouw was zichtbaar geïrriteerd over de gang van zaken. Toen ze de vergaderzaal had verlaten, riep D66-leider Alexander Pechtold: ''Ik stoor me aan de minister. Waar is de minister van Binnenlandse Zaken?''
SP'er Ronald van Raak sprak van een schandalige vertoning. ''Ministers lopen niet weg in parlementen. Doen ze dat wel, dan hoeven ze niet meer terug te komen''.

Ter Horst keerde na enkele minuten terug, nadat voorzitter John Leerdam (PvdA) van de vaste Kamercommissie voor Binnenlandse Zaken haar op de gang had gesproken. Het overleg werd daarop hervat.

De minister gaf na afloop aan dat het niet de eerste keer is dat ze in een Kameroverleg, dat meestal een paar uur duurt, ''in een kwartier'' haar antwoorden ''er doorheen moet jagen''. (ANP)

De minister gaf na afloop aan dat het niet de eerste keer is dat ze in een Kameroverleg, ''in een kwartier'' haar antwoorden ''er doorheen moet jagen''. Foto ANP Beeld
De minister gaf na afloop aan dat het niet de eerste keer is dat ze in een Kameroverleg, ''in een kwartier'' haar antwoorden ''er doorheen moet jagen''. Foto ANP
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden