Ten strijde!

THEODOR HOLMAN

San Fu Maltha is niet alleen een walgelijke filmproducent, hij is ook een rasoplichter. Zaterdag gaf hij een interview in Volkskrant magazine, waarin hij zei dat hij de acteurs die met Theo van Gogh hebben gewerkt (onder anderen Katja Schuurman, Thijs Römer, Tara Elders) nooit in zijn films zal vragen.

'Zolang zij nog steeds roepen dat meneer Van Gogh de grootste, geweldigste en beste is, betekent dat dat zij achter zijn gedachtegoed blijven staan. Van Gogh was net als Fortuyn en Wilders: zogenaamde voorvechters van de vrijheid van meningsuiting.'

Dat Fortuyn en Van Gogh werden vermoord, was volgens San Fu Maltha hun eigen schuld. Hij zei: 'Wat zeg jij tegen een neger die een café vol Ku Klux Klan-aanhangers binnenstapt en roept dat mannen met een puntmuts op homo zijn?' San Fu Maltha de held: hij zou niets tegen de KKK ondernemen en die neger zou hij ook niet beschermen...

Goed, San Fu Maltha boycot de acteurs die met Van Gogh hebben gewerkt. Ik zal daarentegen Maltha met rust laten. Maar tegen iedere acteur en actrice die vanaf heden voor hem werkt en die niet solidair is met de acteurs die San Fu Maltha boycot, zal ik actie ondernemen. Ik zal elke roddel over die acteurs en actrices opschrijven en verspreiden, ik zal ze achternazitten totdat ze betreuren dat ze voor San Fu Maltha werken.

Ik heb een mooie rij andere acteurs en actrices die mij van informatie willen voorzien. Die informatie stroomt trouwens al binnen. Alles zal ik aan de openbaarheid prijsgeven, via media zoals radio en televisie. En ook via de sociale media. Binnenkort zal ik hiervoor een speciaal Facebookaccount openen, waarop alles komt te staan van iedereen die voor San Fu Maltha werkt.

San Fu Maltha en ik zijn beiden van Indo-Chinese afkomst. Ik zal dan ook Chinese wraak op hem nemen. We komen beiden uit een militair geslacht en hij weet dat ik nergens voor zal terugdeinzen. Wij hebben elkaar al eens getroffen, was het niet, San Fu? Daar was je advocaat bij, was het niet, San Fu? Je scheet toen in je broek, was het niet, San Fu? Kom, laat je advocaat daar eens in de pers over praten, San Fu!

Het is oorlog tussen ons!

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden