Ten Have heeft goede hoop op winst in zaak tegen Cruijff

Johan Cruijff heeft Steven ten Have rond de jaarwisseling nog een laatste keer verzocht om de raad van commissarissen van Ajax te laten ontbinden. Zonder succes, de RvC-voorzitter ziet nog altijd perspectief in Amsterdam. Ondanks dat ook de verenging (grootaandeelhouder) en supporters daar anders over denken.

Redactie
null Beeld

Dat meldt Voetbal International.

Op een buitengewone aandeelhoudersvergadering van Ajax wordt volgende maand besloten over de toekomst van de RvC.

De directie van Ajax heeft die vergadering op 10 februari gepland, één dag na de uiterlijke datum waarop de rechter uitspraak doet in de door Cruijff en de jeugdtrainers aangespannen zaak tegen de (voorgenomen) aanstellingen van Louis van Gaal en Martin Sturkenboom. Het hoger beroep in de zaak dient volgende week woensdag, 18 januari.

Ten Have klampt zich in de rechtszaak volgens het weekblad vast aan een motie op de ledenvergadering van 22 december jongstleden.

Een overgrote meerderheid van de leden reageerde positief op de motie van Piet Keizer en oud-ledenraadsleden Cees van Oevelen, Marc Stuut, Dennis Bogaard, Richard Louwers, Reinier van Dantzig, Mark Geestman om de lijn-Cruijff te blijven volgens, maar óók te pogen Van Gaal en Cruijff te laten verzoenen. Dat laatste zou erop duiden dat er binnen de vereniging draagvlak zou zijn voor de aanstelling van Van Gaal.

null Beeld
null Beeld
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden