Temptation kijken op groot scherm gaat toch niet door

Ruim vijfduizend euro ophoesten voor het kijken van Temptation Island op een groot scherm bleek de meeste fans van het realityprogramma te veel gevraagd. Het evenement is afgelast.

null Beeld Screenshot Facebook
Beeld Screenshot Facebook

Eind maart werd nog ronkend aangekondigd dat de ludieke actie 'hoe dan ook door zou gaan', maar de eerste deadline - donderdag 6 april - bleek algauw niet haalbaar.

De herkansing had donderdag 13 april moeten plaatsvinden in een Amsterdamse club, maar woensdagavond bleek ook daar te weinig animo voor. 'Helaas pindakaas', zo valt te lezen in het geannuleerde evenement op Facebook.

'Geen ramp'
"We hebben de afgelopen anderhalve week alles op alles gezet om het door te laten gaan," zegt initiatiefnemer Do Kriek. "Het is jammer, maar geen ramp," zegt hij.

Het evenement was in eerste instantie bedoeld als grap, maar ging algauw viral. Uiteindelijk stonden ruim tweeduizend mensen op 'aanwezig'. Niet zo gek, aldus Kriek. Volgens hem leeft het in de stad. "Als je op de tram wacht hoor je dat iedereen kijkt. Hoe tof was het geweest als we de aflevering met z'n allen hadden gezien?" Hij zag in de cijfers van het negende seizoen van Temptation Island - gemiddeld 559.000 kijkers per aflevering - de bevestiging.

De deelnemers van het negende seizoen van Temptation Island Beeld RTL 5
De deelnemers van het negende seizoen van Temptation IslandBeeld RTL 5

Toch bleek dat enthousiasme niet zo wijdverspreid als Kriek hoopte. De crowdfundingsactie die het beoogde bedrag van 5230 euro had moeten ophalen, zorgde voor een schamele 1252 euro. Dat was nooit genoeg geweest voor het scherm, de locatie, artiesten en beveiling, zegt de initiatiefnemer.

Bottelnek
Maar het hoge streefbedrag is niet de bottleneck geweest, zegt Kriek. De tijdsdruk speelde hem met name parten. "Wij bepalen niet wanneer die aflevering op televisie verschijnt dus van uitstellen was geen sprake."

"We deden dit vanaf begin af aan zonder winstoogmerk. De collectieve beleving van het samenkijken was vooral onze drijfveer. Maar ik denk dat we het momentum hebben gemist." Het afblazen van het evenement noemt Kriek 'een samenloop van omstandigheden'. "Maar we hebben niet gefaald."

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden