Temptation kijken op groot scherm gaat echt gebeuren

Het Facebookevent over een publieke vertoning van Temptation Island op het Museumplein trekt veel aandacht. Maar Amsterdammers vragen zich terecht af: gaat zoiets ludieks wel echt gebeuren? Het antwoord: ja, maar waarschijnlijk op een andere locatie.

Het Parool
Zullen de vier stelletjes zich laten verleiden tot 'scheefpoepen'? Beeld RTL
Zullen de vier stelletjes zich laten verleiden tot 'scheefpoepen'?Beeld RTL

Temptation Island, het realityprogramma waarin nogal platte stelletjes worden gevolgd terwijl hun relatie op een tropisch eiland aan stukken wordt gescheurd, is populairder dan ooit.

Na een succesvol Nederlands-Vlaams comebackseizoen in 2016, waarin we onder andere leerden dat vreemdgaan in België scheefpoepen wordt genoemd, is het negende seizoen nu zo in trek dat een Amsterdams conceptbureau de aflevering van 6 april live wil vertonen voor een groot publiek op het Museumplein.

Controversieel
Initiatiefnemer van het event is Do Kriek, mede-oprichter van creatief marketing- en conceptbureau Biem Creative. Hij ziet om zich heen hoe 'Temptation' leeft in de stad en denkt dat Amsterdam wel zit te wachten op een collectieve kijkervaring.

"Als je op de tram wacht hóór je dat iedereen kijkt. Het leeft echt. Het is controversieel, want soms durven mensen er niet voor uit te komen dat ze het kijken, maar hoe tof zou het zijn als we de aflevering op 6 april met z'n allen kunnen zien?"

Het Facebookevent dat BIEM Creative aanmaakte gaat viral. Er staan 'slechts' zo'n anderhalf duizend mensen op 'aanwezig', maar het evenement krijgt landelijke aandacht, van onder andere 3FM. Ondertussen staat Krieks telefoon "roodgloeiend".

Maar Amsterdammers vragen zich ook terecht af: gaat het event wel door, of is het een grappig bedoeld, zoals de zogenaamde Housewarming van Justin Bieber in november 2016.

Andere locatie
Kriek: "Het event was honderd procent bedoeld als grap, maar het gaat nu zo hard dat we heel druk bezig zijn het allemaal voor elkaar te krijgen. We gaan er nu echt voor en zetten in op een avondvullend programma, mét artiesten."

Jeff van den Berg, woordvoerder van stadsdeel Zuid, meldt dat er op vrijdagochtend nog geen vergunning is aangevraagd voor een grote bijeenkomst op het Museumplein en dat het eigenlijk al te laat is dat alsnog te doen.

Dat maakt op Kriek niet zoveel indruk: "Het gaat hoe dan ook door. Sowieso. Als het niet kan op het Museumplein dan doen we het ergens anders. We hebben al een aantal partijen gesproken die het heel leuk zouden vinden als we het event daar zouden organiseren."

Of Kriek het heeft over bijvoorbeeld een Amsterdamse club wil hij nog niet zeggen. "Het zijn locaties die mensen misschien niet verwachten. Maar het belangrijkste is: 6 april kijken we het sowieso allemaal samen."

Temptation Island kijken op GROOT scherm
Donderdag 6 april (20.00) gratis
Museumplein?

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden