Bezorgtest

Temakery serveert K-Fries: een soort Koreaanse kapsalon

Culinair schrijver Monique van Loon bestelt en bespreekt wekelijks een thuisbezorgmaaltijd. Dit keer van: Temakery.

Het is tijd om een keer culinair vreemd te gaan Beeld Monique van Loon

Waar bestellen we?
Ik eet regelmatig pokébowls en heb daar zo mijn favoriete adresjes voor, zoals Poké Perfect en Sushito. Maar ik ben klaar voor wat nieuws: het is tijd om een keer culinair vreemd te gaan. De keus valt op Temakery in de Ferdinand Bolstraat. Zij serveren (en bezorgen) pokébowls, sushiwraps, handrolls en een aantal andere Aziatische gerechten.

Kiezen maar!
Allereerst die pokébowl. Bij Temakery kun je voor een aantal kant-en-klare bowls kiezen, maar ook eentje zelf samenstellen.

Dat doe ik: witte sushirijst, rauwe zalm, avocado, komkommer, edamame (sojabonen), oranje masago (viseitjes), gebakken wonton als krokante topping en tot slot een romige sesamdressing.

Dit alles bij elkaar kost €9, wat ik gezien de concurrentie zeer schappelijk vind. Je kunt je kom natuurlijk zo uitgebreid (en prijzig) maken als je wilt. Leuk is dat je ook qua basis flink kunt variëren, bijvoorbeeld half rijst, half gemixte sla, of quinoa, of zelfs nacho's!

Restaurant Temakery, open ma-zo 11.30 tot 20.50 uur, bestellen via UberEats, Thuisbezorgd en Deliveroo
Prijs €23 voor pokébowl, misosoep en loaded fries
Aanrader JA!

Anders nog iets...?
Ik ben ook zeer benieuwd naar de K-fries (€10), een soort Koreaanse kapsalon. Ik maak de bestelling af met een misosoep (€4), daaraan kun je in al zijn simpelheid vaak goed de kunsten van de kok aflezen - of weten dat ze goed inkopen.Ik ben benieuwd.

Na slechts achttien minuten parkeert de scooter op de stoep. Snel! Alles is zeer netjes verpakt en over de portiegrootte ben ik ook te spreken: precies goed.

De pokébowl is fris, de ingrediënten zijn zowel qua smaak als verdeling mooi in balans.

De vis is zeer vers en ook de andere toppings zijn duidelijk bij een goed adresje ingekocht; zo wil ik mijn avocado's thuis ook wel.

En die gebakken wonton: wát een vondst (en origineler dan de geijkte gebakken uitjes). De 'creamy dreamy' dressing is precies goed; sommige restaurants gooien dikke mayonaise in de poké, wat niet fijn mixt met de rijst. Deze dressing is mooi dun, en smaakvol.

Door naar de loaded fries.
De gebakken zoete aardappel is niet zo ­krokant als echte friet, maar een stuk­ spannender van smaak. De gegrilde bulgogi beef (een van Korea's populairste rundvleesgerechten) en de kimchi matchen passen wonderwel bij de patatjes.

Doordat het geheel is afgetopt met een pittige sriracha mayo, sesamzaadjes, lente-ui en koriander is het, ­zonder te zwaar te zijn, een volledige maaltijd. Dit ­bestel ik sowieso nog eens. En die misosoep? Ook spot on. Bij Temakery weten ze wat ze aan het doen zijn.

Trek? Lees hier meer bezorgtesten.

Het is tijd om een keer culinair vreemd te gaan Beeld Monique van Loon
De zoete aardappelfriet is spannender van smaak dan gewone friet. Beeld Monique van Loon

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Ook leuk: volg @pshetparool op Instagram.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden