Teleurstelling bij bewoners ADM: 'Het is heel erg bitter'

Door de bewoners van het ADM-terrein wordt teleurgesteld gereageerd op de uitspraak van de Raad van State, die woensdag bepaalde dat het terrein in december ontruimd moet zijn.

Na even kletsen gaat de toegangspoort open, maar een onbekende journalist komt niet zómaar verder het terrein op.Beeld ANP

Het hek blijft van het ADM-terrein blijft aanvankelijk gesloten voor de verslaggever, die boodschapper blijkt van het slechte nieuws van de uitspraak van de Raad van State. Na even kletsen gaat de toegangspoort open, maar een onbekende journalist komt niet zómaar verder het terrein op.

Buiten het hek staan een verzameling vervallen caravans, lukraak neergezet in het lange gras. Daar wonen mensen van wie sommigen tamelijk veel problemen hebben, maar de bewoners van die bouwsels horen niet bij de groep van zo'n 150 mensen die óp het ADM-terrein woont.

Die échte bewoners van het ADM-terrein zijn woensdagmiddag druk met het opruimen van het circusfestival dat dit weekend is gehouden, legt Durk uit, die aan het hek als officieuze woordvoerder optreedt. Van de uitspraak van de Raad van State had hij nog niet gehoord.

Durk, die niet met zijn achternaam in de krant wil, reageert rustig maar teleurgesteld is hij zichtbaar. "Het is toch potjandrie ernstig, dat zo'n mooi terrein moet wijken voor de belangen van weer een vastgoedbelegger."

"We nemen de Raad van State niets kwalijk hoor. Maar wie houdt nu de gemeente nog in de gaten, die zich niet houdt aan het kettingbeding? Hier gebeuren hele rare dingen."

Volgens de bewoners van het ADM-terrein mag de gemeente het gebied enkel verhuren aan een scheepswerf, omdat dat ooit in regelgeving is bepaald. De eigenaar van het gebied zegt nu een huurder te hebben die óók een scheepstak heeft, maar dat geloven de bewoners niet.

Een medebewoonster, een vrouw met blondgeverfd haar die ook bij het hek staat, vult aan: "Als we weg moesten omdat er een scheepsbedrijf zou komen zou het heel anders zijn. Maar nu gaat het om mensen die al heel veel geld hebben die nog meer gaan krijgen. Dat is heel erg bitter."

Lees ook: Bewoners ADM-terrein moeten uiterlijk 25 december weg

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden